SABAM LIVESESSIES IN HET KADER VAN WE ARE OPEN

SABAM LIVESESSIES IN HET KADER VAN WE ARE OPEN

Op 12 en 13 februari kan je in Trix terecht voor een nieuwe lading Belgisch geweld. Het tweedaags showcase festival We Are Open is niet alleen het traditioneel startschot voor het concertjaar in Trix, het is ook de uitgelezen kans om zowel nieuw talent als gevestigde waarden van eigen bodem aan het werk te zien. Sabam For Culture kwam in Trix een aantal livesessies filmen met bands die tijdens We Are Open op het podium zullen staan. Check 'm out!

SESSIE DOUBLE VETERANS
Lee Swinnen ken je allicht als de frontman van Tubelight. Daarnaast speelt hij, samen met twee voormalige leden van de band Crackups, ook in Double Veterans. Hoe dat klinkt? Als lekker rammelende garagerock met een licht psychedelisch randje.

SESSIE IT IT ANITA
It It Anita, de Luikse groep met de it it ietwat vreemde naam, is nog maar net terug uit New York waar ze nieuwe nummers hebben opgenomen met John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr, Kurt Vile). De plaat staat gepland voor later dit jaar, maar wij sleepten dit lawaaiorkestje nu al voor de camera’s voor een live sessie. Speel dit luid genoeg en je hebt ’s ochtends geen koffie meer nodig.

SESSIE ARQUETTES
In tegenstelling tot Patricia, Rosanna, David, Richmond en Alexis, vind je deze Arquetteseerder op een podium dan in een film. De Gentse band is helemaal terug van nooit weggeweest en stort zich vol overgave op fijne power-pop nummers. Met de nadruk op power. En net zoveel nadruk op pop, eigenlijk. Hun nieuwe plaat “Yiss Yiss” ligt eind deze maand in de winkel.

Het volledige programma van We Are Open en de ticketlink vind je hier.