Use Knife

Use Knife is het alter ego van Stef Heeren en Kwinten Mordijck, die daarnaast ook het mooie weer maken bij Kiss The Anus Of A Black Cat. Op hun debuut-EP ‘Tropentarn’ lassen ze postpunk, experimentele pop en newer new beat aan elkaar.

Afgelopen zomer ontmoetten Stef en Kwinten de Iraakse muzikant Saif Al-Qaissy tijdens audities voor een nieuwe dansvoorstelling van Seppe Baeyens en Ultima Vez. Saif speelt onder meer darboeka, daf en riq en is tevens lid van Babylon Trio en Nawaris.

Wat later kwam de band in contact met Antwerps-Irakees beeldend kunstenaar Hussein Shikha. Door middel van het zelfverklaarde ‘virtual weaving’ onderzoekt hij hoe hij Iraakse tapijten kan vertalen naar animatie. Daarnaast integreert hij foto’s en video’s van de Mesopotamische moeraslanden in zijn digitale beelden. Hij voorziet Use Knife van visuals tijdens de live show.

Samen met Saif en Hussein willen Stef en Kwinten de samenwerking verder uitdiepen en een toekomstige release en liveset voorbereiden. Zo zullen ze een eerste onderzoek doen naar de manier waarop de beeldtaal van Hussein kan geïntegreerd worden in de show, die ze vervolgens ook in Trix zullen voorbereiden.

Facebook - Instagram - Spotify - Bandcamp