#GEKELDERD

In #GEKELDERD nemen we je mee in het creatieproces van een van onze Artists in Residence.
 

PSYCHONAUT
#GEKELDERD

Psychonaut is het driekoppige ‘Goddelijke Monster’ uit Mechelen dat 70's helden als Led Zeppelin en Pink Floyd verzoent met de sound van Amenra en Tool. Dat zijn stuk voor stuk straffe livebands, dus het zal niet verbazen dat ook Psychonaut serieus van jetje geeft op een podium.

Hun debuut, Unfold The God Man, kwam een week voor de eerste lockdown uit via Pelagic Records, het platenlabel van muzikale zielsverwanten The Ocean. Echt uitpakken met de plaat zat er dus niet in, maar stilstaan is achteruitgaan: Psychonaut smeedt in onze kelder duistere plannen voor een nieuw album. Hoe dat in z'n werk gaat, ondek je in deze #Gekelderd met features van Andries Beckers, Sam Coussens en Victor Jacobs.

MISS ANGEL
#GEKELDERD

Het ging de voorbije twee jaar ongelooflijk hard voor Miss Angel: van slam poetry shows in Antwerpen naar een propvolle weide op Rock Werchter. Tracks als 'Ghetto Superstar', 'Money Making Mami' and 'All Of The Shmoke' maakten van haar al snel een nieuwe Lil 'Kim of Left Eye Lisa. Dat de Antwerpse meer is dan een rijtje imposante vergelijkingen, bevestigt ze naast haar eigen nummers dubbel en dik met features op tracks van KRANKk en Le Motel, opvallende livesessies en projecten met o.a. het FOMU.

Als Artist in Residence brengt Miss Angel heel wat tijd in onze studio door. Ze wil er een consistente workflow vinden om zo op regelmatige basis een track te kunnen uitbrengen. Hoe ze daarmee experimenteert ontdek je in deze #Gekelderd, met features van Black Mamba, Blu Samu en Yaqine Hamzaoui

SAMOWAR: MONDAY MUSE
#GEKELDERD

Elke maandag van februari nodigde Leen Diependael van Samowar een intrigerende muzikant uit om samen één dag muziek te maken. Het werd prachtig, want Roos Rebergen (Roosbeef), Johannes Genard (School Is Cool), Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) en Dienne Bogaerts (Lili Grace) passeerden in het repetitiekot van Leen in Trix! Hoe dat in z'n werk ging, ontdek je in deze #Gekelderd.

GLINTS #GEKELDERD

Glints is het project van Jan Maarschalk Lemmens, een muzikant met veel liefde voor oprechte muziek en voor taal. Met de singles ‘Bugatti’ en ‘Lemonade Money’ kan Glints al enkele mooie hits op zijn palmares schrijven. En Abattoir Anvers, een ex-halal-slachthuis op het Antwerpse Zuid, is zo veel meer dan de woonplek van o.a. hem, Yong Yello en Faisal. Het is een multidisciplinair platform, een radioshow op Studio Brussel én de plek waar deze #Gekelderd voornamelijk opgenomen is. In Trix schrijft hij samen met Faisal en andere schoon gevederd volk aan nieuw werk.

KRANKk #GEKELDERD

Het is je vergeven als je denkt dat KRANKk uit Engeland komt. Met hun mix van grimey baslijnen, Burial-geïnspireerde sferen en future garage beats klinken ze alsof ze zijn gebrouwen in een Londense lock-off. Maar ze komen uit Antwerpen en geven een maffe twist aan 2-step. En er is meer! Live is KRANKk een kanonskogel: aanstekelijk spannend, dansbaar en supervirtuoos.

In samenwerking met CAN (Creative Accessibility Network) werkt KRANKk in Trix aan een ‘multi-sensory liveshow’. Een wat? Een show die op alle zintuigen werkt. Van reuk- tot smaakzin dus. Ze doen dit specifiek voor slechthorende en slechtziende mensen, maar werken daarnaast ook aan collaboraties met verschillende Belgische en Britse artiesten, waaronder Miss Angel, Martha Da'Ro en Dvtch Norris.

RARE AKUMA #GEKELDERD

Rare Akuma trapte begin dit jaar zijn residentie in Trix af met een knaller van een clubnacht: Hellraiser phase 2. Op dat moment schitterden zijn productiecredits al onder tracks van Zwangere Guy en $uicideboy$ en hadden zijn nummers al miljoenen streams.

Sindsdien palmt Akuma onze studio in en werkt hij aan nieuw album dirtytwominus, vol nieuwe ideeën, vrienden en potentiële features zoals Yung Mavu en Tsar B. Het bleek een perfecte periode voor wat studiosessies, want optreden zat er op dat moment al niet echt meer in. 

In #GEKELDERD kijken we hoe de residentie van Rare Akuma eruit ziet en wat zo'n residentie betekent voor een artiest.