België boven op Desertfest 2019
 
ma.08.jul.2019

België boven op Desertfest 2019

Dat België barst van de steengoeie herriebands, is algemeen geweten. Vandaag lost Desertfest zes fantastische namen, allen uit ons Belgisch vijvertje gevist.


SAT - 30,000 MONKIES 
Of er iets in het water zit, daar in zuidoost Limburg, vraagt u? Mogelijks. De plek is al decennia lang de broeikas voor origineel talent. Enter: 30,000 Monkies, ook wel '3((0)),((0))((0))((0)) M((O))NKIES' geschreven, oftewel een geflipt, gestoord, batshit crazy band die noise maakt door de lens van Monty Pyton's Flying Circus: luid, hard, knettergek en helemaal absurd. 

FRI - CRAYON SUN
In 2015 legde Creature With The Atom Brain het loodje, maar het brein achter de groep, Aldo Struyf (Millionaire, Mark Lanegan Band) richtte dit jaar Crayon Sun op samen met blueszanger Dave - Big Dave - Reniers. In het najaar brachten ze hun titelloze debuut uit en samen klinken ze als psychedelische desertblues, worldgroove, dub en krautrock met een hoge dosis funkiness. Lekker!

SAT - GROTTO
Deze jongens verzinnen geen smoesjes - zware riffs en psychedelische vibes zijn het hout waaruit ze gesneden zijn. Prominent in de Belgische psychedelische gitaarunderground vind je Grotto, die met hun instrumentale spacerock helemaal in de vortex zuigen. Betreden op eigen risico! 

SUN - FIRE DOWN BELOW
Als je debuut meteen wordt vergeleken met Kyuss, Red Fang en Soundgarden, weet je dat je goed zit. Fire Down Below komt uit Gent, maar hun ambities reiken ver buiten de landsgrenzen. Ze stonden al in de support van Stoned Jesus en tourden in Duitsland en de UK. Ben je into fuzzy en trippy stoner? Dan is dit je nieuwe favoriete band. 

SUN - THE PROGERIANS
In het verleden plaatste de Brusselse band The Porgerians wel eens 'fabulous' of 'mighty' in hun bandnaam. Tegenwoordig zijn die versterkingen niet meer nodig want de groep bouwde al de nodige reputatie op. Een force of nature on stage, die zwermt tussen punk en sludge. 

SUN - VONNIS
Elk exemplaar van Vonnis' debuutalbum 'Evil.against.evil' kwam met vier nepnagels, en dat zegt meteen alles wat je moet weten over hun muziek. Het is donker, het is sinister, het is gevaarlijk en het is absurd. Of het een stukje van je ziel gaat opeten? Misschien. 


Combitickets voor het festival kan je kopen aan €115 inclusief reservatiekosten, of dagkaartjes voor €50 (vrijdag) of €60 (zaterdag of zondag).

ONTDEK DE LINEUP
KOOP JE TICKET

 

 

 

 

 

 

 

Foto's Trix