BORGERWOOD 2018

BORGERWOOD 2018

Op zaterdag 21 juli strijkt het eigenzinnige muziek- en belevingsfestival Borgerwood voor de vierde keer neer op de oude spoorwegsite Spoor Oost, ook dit jaar in nauwe samenwerking met Trix.

Het programma voor 2018 wordt bekendgemaakt in mei, maar voordelig geprijsde Early Bird tickets zijn nu al te koop aan €21,50 (incl. reservatiekosten). Met dit ticket krijg je toegang tot het dag- en avondprogramma.

De bands van nu én morgen

Borgerwood kiest bewust niet enkel voor de grote pop- en rock kleppers, maar programmeert eigenzinnig en fris om zo een line-up samen te stellen met de spannendste acts van nu, en de talenten van morgen die nog nét niet doorgebroken zijn. Zo werden de vorige jaren talentvolle jonge bands geboekt als Faces On TV, Tsar B, Glints, WWWater, die het podium deelden met bands als Millionnaire, Equal Idiots, STUFF. , Soldier’s Heart enz.

Ook aan de dansbenen wordt gedacht. Op een sfeervol aangeklede dansvloer nodigt het festival lokale DJ crews uit: Antwerpse clubs en organisatoren met een vinger aan de pols van de Antwerpse clubscene.

Vorig jaar getest en meer dan gesmaakt: de secret stages. Onaangekondigd treden er gedurende de dag verschillende acts op vanuit omgebouwde zeecontainers, kort en krachtig. Hier laten de geluiden uit de underground even hun gelaat zien, van experimentele elektronica tot garagerock.

Nadat de laatste noten in openlucht worden gespeeld, gaat het feest verder in Trix, waar de nadruk ligt op de hedendaagse elektronische muziek in de club, en bredere DJ’s in het Trix café.
 

Spoor Oost: industriële site wordt festivalwei

Spoor Oost bleek de laatste jaren de perfecte locatie voor een stadsfestival. Met de combinatie van de grote havenkranen, oude treinwagons en vanaf 2018 de verhuisde Scheldekaai-hangars zorgt deze industriële setting voor extra veel sfeer. De groene grasheuvel maakt de festivalervaring compleet.
 

Beleving

Borgerwood doet er alles aan om naast de oren ook de andere zintuigen te prikkelen. Een uitgekiende kwalitatieve selectie van foodtrucks zorgt voor lekkers uit de hele wereld, van Indische hamburgers, over handgesneden Belgische frietjes tot Nepalese noodles en Zuid-Amerikaanse empanadas.

Het terrein wordt opgedeeld in gezellige zones, met toffe decoratie en leuke zithoekjes.
 

PRAKTISCH

Borgerwood Festival
Zaterdag 21 juli 2018, vanaf 14 uur
Spoor Oost & Trix
Parking vlak naast het festivalterrein, vlot bereikbaar met openbaar vervoer en met de fiets

Tickets & info:
www.borgerwood.be
www.facebook.be/borgerwood

Facebook event