Champion Sound slaat handen in elkaar met Vlaamse grootmeester Will Tura en strikt dubsteppionier Mala als jurylid.

Champion Sound slaat handen in elkaar met Vlaamse grootmeester Will Tura en strikt dubsteppionier Mala als jurylid.

Op vrijdag 22 februari 2019 vindt de 6de editie van de jaarlijkse Champion Sound Beat Battle plaats in Trix. Deze wedstrijd kan beschouwd worden als de "Rock Rally voor beatmakers en producers” en werd in het verleden al gewonnen door LTGL, Freddy Bracker, Pippin, Corrupted en Susobrino. De laatste 2 werden onlangs nog genomineerd/verkozen tot ‘Best Producer’ en ‘Most Promising Artist’ tijdens de Red Bull Elektropedia Awards.

Tijdens de battles nemen 16 Belgische producers het tegen elkaar op. Eén maand op voorhand ontvangen zij een reeks Belgische nummers die ze moeten samplen.

Voor de samples slaat Champion Sound dit jaar de handen in elkaar met Sony Music. De deelnemers krijgen toegang tot een reeks nummers uit de sixties- en seventies-catalogus van de grootmeester van het Vlaamse lied, Will Tura. Sony zal na de battles ook een digitale compilatie releasen met de beste nummers van de zestien deelnemers.

De producers bewerken en manipuleren de bestaande nummers op een herkenbare manier tot nieuwe creaties. De resultaten spelen ze met cd-spelers, controllers of live instrumenten volgens een knock-outsysteem voor een publiek en een vakjury. Hierbij worden alle deelnemers at random aan een andere deelnemer gekoppeld. De winnaar gaat naar de volgende ronde en voor de verliezer zijn de battles voorbij.
 

Dit zijn de 16 deelnemers:

arloi. (Brussel)
brakkaBRIESje (Antwerpen)
Dictam (Namen)
Eskill (Gent)
Fuzz (Antwerpen)
Gunman (Antwerpen)
Lito (Lokeren)
Louislava (Gent)
Mementa (Kontich)
Nightshop (Gent)
Romanowitch (Luik)
Roshima (Antwerpen)
Shlundee (Antwerpen)
Susobrino (Hasselt)
tusais (Antwerpen)
Yung Franklin (Antwerpen)

 

Dit zijn de JURYLEDEN:

De zestien producers zullen beoordeeld worden door Lefto (dj, producer, organisator), Astrid de Sterck (muziekprogrammator bij Ancienne Belgique). Renaldo Maria (producer bij Up High Collective) en de Britse dubsteppionier Mala. Rapper DVTCH NORRIS zal als host de avond in goede banen leiden. 


De winnaar gaat naar huis met een heus prijzenpakket bestaande uit: een EP-mastering sessie door Jerboa, opnametijd bij Red Bull Studios in Amsterdam, studiosoftware en -hardware van Roland, Ableton, Native Instruments en een waardebon van Keymusic. 

Na de battles volgt er nog een afterparty. 

Tickets voor de Beat Battle én afterparty kosten slechts €6
KOOP JE TICKET