Concerten (kosten) geven energie!

Concerten (kosten) geven energie!

De heerlijk positieve energie die in een concertzaal aanwezig is tijdens een optreden, de energieopstoot die je lichaam ervaart tijdens en na een meeslepend concert, … het is en blijft een niet te missen ervaring. Of zoals Elvis Presley het ooit treffend verwoordde: "A live concert to me is exciting because of all the electricity that is generated in the crowd and on stage. It's my favorite part of the business, live concerts.”

Was er maar een manier om die zinderende sfeer effectief uit de lucht te plukken en om te zetten in energie, het zou de kosten om al die concerten en events in Trix te laten plaatsvinden met een flinke klap kunnen laten dalen. Helaas zijn de techneuten van deze wereld nog net niet zo ver, waardoor ook wij tijdens deze energiecrisis niet ontkomen aan de stijgende prijzen van gas en elektriciteit.

Deze stijgende kosten rechtstreeks doorrekenen aan onze ticketkopers of de muzikanten die het de afgelopen jaren al verre van gemakkelijk hadden, dat willen we uiteraard te allen tijde vermijden. Om die reden gaan we de aanbevelingen van de overheid volgen en onze thermostaat een tikje lager zetten. Plan je binnenkort een bezoekje aan Trix en voelt het iets frisser aan dan gewoonlijk, dan weet je hoe dat komt. Because Trix is a cool place, isn’t it? ;-)

Maar niet getreurd, het is meteen een goede reden om nog net iets harder uit de bol te gaan in Trix. In een nog steeds voldoende geventileerde ruimte, want uiteraard gaan we daar niet op beknibbelen.

“Waarom plaatsen jullie geen zonnepanelen op jullie dak?”, horen we jullie nu massaal denken. En terecht. Die plannen hebben we in samenwerking met de stad Antwerpen al lang voor deze crisis uitgerold en als alles volgens schema verloopt (fingers crossed), liggen die er in de loop van 2023 netjes op. Duurzame energie is dan ook al van bij de opstart in 2004 van groot belang voor Trix. Doorheen de jaren zijn we steeds veranderingen en optimalisaties blijven doorvoeren. En dat zullen we blijven doen, het is meer dan ooit van groot belang.

Op die manier stellen we de toekomst van Trix verder veilig en vliegen we vol in ons nieuwe concertseizoen. Kom dus snel die innerlijke batterijen nog eens opladen in Trix!

Team Trix