De naald

De naald

Je hebt je Release Radar, Discover Weekly en alle aanraders van vrienden al twintig keer uitgeluisterd? Geen nood! Team Trix haalt elke maandag het beste van onder de pickupnaald en levert je zo een verse lading muziek in de vorm van een puike playlist op Spotify!

1. Corrupted
Onze Artist in Residence Corrupted is een experimenteertalent met elektronica, hiphop en soul. Zijn singles zoals ‘Berg der Miserie’ met Luie Louis & Mitxelena maken van hem een opkomend Belgisch talent. In Trix doet Corrupted inspiratie op en werkt hij aan nieuw materiaal. Zijn playlist barst van experimentele grooves en de ideale lentetracks.

Beluister de playlist

2. De fakkel
Als een lopend vuurtje baant de fakkel zich een weg doorheen de Belgische muziekscene. Alle gecoverde meesterwerkjes vind je hier in hun originele versie!

Beluister de playlist

3. Equal Idiots
Al sinds 2012 belagen de twee dorpsgekken van Hoogstraten City uw trommelvliezen met snoeiharde garagepunk. En dat hebben we ook in Trix geweten sinds Equal Idiots deel uitmaakt van onze Artists in Residence. Hun playlist barst van het betere gitaargeweld, al hebben de jongens daarnaast ook een kleine hartje.

Beluister de playlist

4. De klik
De 35 artiesten op de 35 concertfoto's uit de klik, verzameld in een handige playlist! Zo luister je niet alleen tijdens onze muzikale wandeling naar je favoriete Belgische artiesten. Voor de volledige ervaring: koop een print uit de webshop, steun de sector én doe de wandeling zelfs thuis!

Beluister de playlist

5. KRANKk
Te midden van een u wel bekend pandemietje releaste KRANKk hun debuutalbum Dark. Een - hoe kan het ook anders - donker staaltje future garage beats en grime. Voor De Naald blijft het drietal in die sfeer. Een ideale kennismaking met de band dus!

Beluister de playlist

6. Carlo Andriani
Je bent Carlo Adriani misschien al tegengekomen tussen de plaatjes op een afterparty in het Antwerpse of in zijn platenwinkel Tune Up Records. Speciaal voor De Naald koos Carlo een resem parels uit. Can, Goat, Tricky, Ween: all killer, no filler! 

Beluister de playlist

7. Collective Conscience
Schoon volk in de platenkeuze van Collective Conscience. Want bovenop enkele scenegenoten zijn ook Thom Yorke, Kanye West en FlyLo van de partij! Jouw zinderende portie tracks voor deze maandagnamiddag, en een ideale inkijk in de inspiratiebronnen van het drietal.

Beluister de playlist

8. Obroni
Deze week is Obroni uw intercontinentale reisgids. Als wij niet op reis kunnen, halen we de wereld gewoon in huis! Hij selecteerde de beste afrobeat, makossa, afro-latin en alles daartussen.

Beluister de playlist

9. Girls go BOOM
Het feministische DIY-collectief Girls go BOOM neemt deze week De Naald over! De keuze viel op de verschillende 'playlistplakkers' van de voltallige crew, en het resultaat is op z'n zachtst gezegd 'eclectisch' te noemen. Zeg nu nog eens dat rebellie enkel uit een gitaar kan komen!

Beluister de playlist

10. Soe Nsuki
Hoewel je Soe Nsuki in de eerste plaats kent als stand-upcomedian, zijn haar andere passies deejayen en breakdancen minstens even graaf. En dankzij selector Soe zijn we in goed gezelschap: Missy Eliott, Thundercat, Weather Report en Chaka Khan passeren de revue in haar playlist!

Beluister de playlist

11. Katrin Swartenbroux
Als cultuur- en lifestylejournalist schrijft Katrin Swartenbroux een karrenvracht aan interessante, grappige en eigenzinnige stukken voor De Morgen. In combinatie met haar sublieme muzikale neus belandde ze al een aantal keer als ambassadeur op onze Instagram. Haar platenkeuze is dan ook, zoals verwacht, een zeer juiste: van Phoebe Bridgers tot Kevin Abstract en zelfs ene Donna Bummer!

Beluister de playlist

12. Onze atypische festivalschijven
De festivalzomer van 2020 ziet er dan wel anders uit, maar dat er social distancinggewijs gefeest zal worden is zeker. Om die atypische festivalzomer in te zetten, zorgde team Trix voor een atypische festivalplaylist. Dansbaar, nostalgisch en mellow, en vooral zonder de Dixi-geur!

Beluister de playlist

13. Flo Windey
Geen Instagramfeed is veilig voor Flo Windey. Sinds ze het Snapchataccount van StuBru kaapte tijdens Fok De Blok groeide Flo uit tot een 'fenomeen', een 'queen' en -met dank aan haar YouTube-reeks Flowjob- zelfs 'de nieuwe Goedele Liekens'. Punt is: die Flo is verdomd straf bezig, en wij wilden weten waarnaar ze luistert. 

Beluister de playlist

14. Mathilde Luijten
Mathilde Luijten is overal. Ze organiseert Overlast, heeft haar eigen radioshow op We Are Various en presenteert onze podcast Bestemming Bereikt. En bij deze zit Mathilde ook in de naald. In onzekere tijden grijpt ze terug naar de nummers die haar doorheen de jaren troost en zekerheid boden, en haar deden dansen, huilen en lachen.

Beluister de playlist

15. Faisal
Ha, die Faisal! Hij is een kanjer van een dj, hij verraste ons eerder dit jaar met het heerlijke 'Some Time Alone' met Glints en hij krijgt bonuspunten omdat hij regelmatig met diezelfde Glints in de kelder van Trix rondhangt. Voor de naald wist hij Mariah Carey en ADF Samski in één playlist te krijgen, met daartussen heel wat beloftevolle artiesten.

Beluister de playlist

16. Jasper Maekelberg
Jasper Maekelberg
van Faces on TV kan alles. Niet enkel was hij één van de drijvende krachten achter Warhaus, als producer of mixer werkte hij ook mee aan zowat alle interessante Belgische releases van de laatste jaren: Balthazar, Bazart, J. Bernardt, Sylvie Kreusch, u zegt het maar. Voor de naald stelde hij voor ons een heerlijke, zwoele playlist samen. Barry White, Darkside, Jay-Z? Kom maar op!

Beluister de playlist