DE TRIX TIPS VAN PHILIP BOSSCHAERTS (MINTZKOV)

DE TRIX TIPS VAN PHILIP BOSSCHAERTS (MINTZKOV)

Philip Bosschaerts is de frontman van Mintzkov en al jaren kind aan huis in Trix. Hij ging door onze najaarsprogrammatie en geeft zijn tips. Op onderstaande concert vind je hem zeker terug:

SEBADOH - vrijdag 27 september - Trix Club

" "There is history in this place. There are dragons to be chased…" Alleen al voor deze regels wil ik Sebadoh zien spelen. Dit is misschien wel de mooiste zin uit een liedje uit de nineties. Ik heb het eerste deel ervan dan ook 'geleend' in de Mintzkov song 'Miles Ahead' moet ik toegeven."
Meer info / tickets

LAGÜNA - vrijdag 25 oktober - Trix Café (gratis)

"Potige Post-Rock die de zaal altijd inpalmt. Al kende ik de meeste leden al van de eerdere prima incarnatie Melting Time, toch leerde ik Lagüna pas kennen in de laatste Humo's Rock Rally waar ik ze als jurylid mee in de prijzen heb geduwd omdat ze nooit teleurstellen."
Meer info

WHY? op het 'filter' festival - donderdag 31 oktober - Trix Zaal, Club, Bar en Café

"Met Why? deelde Mintzkov ooit het podium op het Duitse Apple Tree Garden Festival. Zij waren headliner en wij speelden er net voor. Hun tourvan was gewoon een stationwagen en bij gebrek aan gedegen en vooral genoeg materiaal vroegen ze of ze onze drumstoel mochten lenen. Geen probleem! Daarna vroegen ze ook onze bass amp. En dan een gitaaramp. Het drumstel, een keyboard statief enz. Een kwartier later stond de hele Mintzkov backline opnieuw op het podium. Ook al was ik reeds fan, hun set klonk geweldig!"
Meer info / tickets

THURSTON MOORE GROUP op het 'filter' festival - donderdag 31 oktober - Trix Zaal, Club, Bar en Café

"All time hero. Ik zag hem enkele maanden geleden al zijn te verschijnen nieuwe plaat 'Spirit Counsel' spelen in Les Ateliers Claus in Brussel. En als dat een voorbode was dan mogen we een 'monumentaal' optreden verwachten in Trix met mooie odes aan o.a. Alice Coltrane en Glenn Branca."
Meer info / tickets

CHROMATICS - dinsdag 29 oktober - Trix Zaal

"Hier ben ik erg benieuwd naar. Tot voor kort kende ik hen niet. Tot het laatste Twin Peaks seizoen daar verandering in bracht door de band op te voeren. David Lynch heeft een goede neus voor mysterieuze gezelschappen. Dit is dus om duistere redenen tot voor kort volledig van mijn radar gebleven. Ik probeer het bij deze goed te maken."
Meer info / tickets

ECHO BEATTY (EP Release Show) - zaterdag 16 november - Trix Bar

"Annelies Van Dinter maakte met 'High On A Memory' de mooiste song van het jaar en dus ben ik erg benieuwd wat de nieuwe Echo Beatty EP en show in Trix nog voor fraais zal brengen."
Meer info / tickets