DE TRIX TIPS VAN Thibault Christiaensen (EQUAL IDIOTS)

DE TRIX TIPS VAN Thibault Christiaensen (EQUAL IDIOTS)

Equal Idiots is één van onze huidige artists in residence. Frontman Thibault Christiaensen ging door onze programmatie en geeft zijn najaarstips!

Ty Segall & The Freedom Band - Desertfest - za 19 oktober

"Wie garagerock zegt, zegt Ty Segall. De dude is nog maar 32 jaar en brengt niet alleen albums uit aan de lopende band, maar hij brengt ook de liveshow die je verwacht van zo'n artiest: hitsige gitaren en kolkende moshpits. Wij zijn al jarenlang trouwe fans en zagen hem al enkele keren live, maar genoeg krijg je er niet meteen van. Desertfest op zich is bovendien een driedaags bacchanaal dat sowieso de moeite is om naartoe te gaan."
Meer info

Tinariwen - Trix Zaal - za 26 oktober

"Als je enkele gesluierde kerels in de woestijn wat gitaren geeft, blijkt dat plots de beste combo te zijn die er bestaat. Tinariwen speelt traditionele toearegmuziek, gecombineerd met hedendaagse rock. Je verstaat er geen jota van, maar dat maakt het enkel beter. Gewoon chillen en meesurfen. Nog nooit live gezien, maar al jarenlang de vaste zomersoundtrack dus zeer benieuwd."
Meer info / koop tickets

Automatic - TRIX CAFÉ - di 29 oktober

"Drie grave grieten die postpunk spelen, kan dat slecht zijn? Neen. Met enkel bas, drum, synth en wat droge zang geven deze drie dames uit L.A. toch een ferme, maar deugdoende mep in het gezicht.  De clip van hun nummer Too Much Money bevat ook een cameo van levende garagerocklegende John Dwyer, wat wel wat wil zeggen. Ze mogen dan ‘maar’ de aftershow van Chromatics verzorgen, voor mij zal het de hoofdshow zijn."
Meer info

Battles - Filter festival - do 31 oktober

"Eerlijk duurt het langst: we kennen de band BATTLES niet supergoed. Maar laat Filter dan het ideale festival zijn om dingen beter te leren kennen en eindelijk eens live te zien. Na het nummer The Yabba on repeat te hebben beluisterd, smaakt de experimentele rock van BATTLES naar meer. Dat de groep niet langer een trio, maar een duo vormt, maakt het voor ons natuurlijk nog interessanter!"
Meer info / koop tickets

Ceremony - Trix Bar - za 23 november

"Misschien wel de groep die ik al het langste live wil zien: Ceremony. Laat dat nu net lukken dat ze in Trix spelen. Wat eerst bikkelharde hardcore was, is ondertussen uitgegroeid tot alternatieve postpunk met zelfs vleugjes shoegaze. Na jarenlang YouTube-filmpjes te bekijken van live shows is het eindelijk tijd om de chaos zelf eens mee te mogen maken. ZO SIKED."
Meer info / koop tickets