Dit is 'De Nieuwe Lichting 2021'

Dit is 'De Nieuwe Lichting 2021'

Op donderdag 28 januari maakte radiozender Studio Brussel tijdens een live-uitzending vanuit Trix bekend wie de drie winnaars werden van De Nieuwe Lichting 2021. De opvolgers van Crooked Steps, Sunday Rose en The Radar Station zijn:

Kids With Buns 
Sint-Niklaas, waar ze steeds de grootste moeten hebben en waar ze soms ook de grootste hebben: de grootste markt bijvoorbeeld... en de grootste talenten. Want we weten het nu al: Kids With Buns is een naam die we nog veel gaan horen. Marie en Amber lijken geschoold in de indiesound die ons al tokkelend naar een heerlijk dromenland leidt. Jullie waren méér dan overtuigd van het unieke en diepe stemgeluid van Marie.

Ramkot
We hebben even naar de VRT taalllijn gebeld, en neen 'Ramkot' is nog niet opgenomen in de Dikke Van Dale. Maar nu ze zichzelf winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2021 mogen noemen, komt daar waarschijnlijk snel verandering in. De Gentenaars vielen de finale binnen met een song die bouwt op een coole groove, maar nooit verveelt door de onverwachte tempowissellingen. Verwacht het onverwachte, zou een concurrerende krant schrijven, wij houden het bij: dansen maar!

The Haunted Youth
De grote Chinese filosofen hebben het over 'Wei Wu Wei': handelen door niet te handelen, want soms is niks doen veel beter dan wél iets doen. Of The Haunted Youth zich verdiept hebben in het Taoïsme, betwijfelen we, maar ze weten als geen ander dat je soms weinig nodig hebt om een topnummer te maken. We maken dan ook een diepe buiging voor de heerlijke sfeer en het riedeltje dat niet meer uit het hoofd te krijgen is.

De spannende finale herbeleven of veel meer ontdekken over de drie winnaars kan op de website van Studio Brussel.

Dat deze bekendmaking vanuit Trix gebeurde, is niet toevallig. De drie laureaten winnen naast airplay op Studio Brussel een professionele begeleiding op maat in Trix. De KELDER, onze broedplaats voor vers talent, kreeg er dus vanaf die dag drie mooie bewoners bij. Welkom!