Female Takeover cureert films op Ongehoord Kort

Female Takeover cureert films op Ongehoord Kort

Op 24 september kan je in Cinema Cartoon's op het grote scherm genieten van onze Artist in Residence Female Takeover. 't Is te zeggen: ze cureren er het muzikale luik, Ongehoord Kort, van het kortfilmfestival Ongezien Kort.

Deze expo aan beelden focust rond de verschillende rollen die een vrouw binnen een creatief proces inneemt en vervult, gaande van choreografe, regisseur, schrijver, creator. De meeste van deze rollen werden lange tijd uitsluitend uitgevoerd en vertrouwd aan mannelijke figuren, waardoor in de meeste talen zelfs geen vrouwelijke variant van het woord bestaat. Hier begint doorheen de jaren verandering te ontstaan en daar willen wij graag mee deel van uitmaken.

Vrouwen worden wereldwijd vandaag sterk gerepresenteerd binnen de creatieve sector, alleen blijft er een grote disbalans in de hoeveelheid professionele posities die hierin door vrouwen worden vervult. Daarom tonen we graag via verschillende korte werken, diverse uitvoeringen door vrouwen, voor iedereen.

Kom langs! Female Takeover zal er zelf ook zijn tijdens een Q&A na de vertoning.

Tickets en alle info via ongezienkort.be.

Over Ongezien Kort

Ongezien Kort is een initiatief dat beeldcultuur in Antwerpen stimuleert door getalenteerde, onbekende makers een platform aan te bieden om hun kortfilm te tonen aan een publiek.

Tijdens hun jaarlijks festival selecteert Ongezien Kort interessante kortfilms die nog niet breed vertoond zijn en net onder de radar bleven. Ze hanteren geen enkele beperking in hun selectie qua genre, stijl, medium of inhoud zodat ze experimentele films kunnen programmeren naast lokaal gedraaide gangsterfilms. Zo brengen ze een unieke mix om het grote publiek te laten proeven van al het fijne dat kortfilm te bieden heeft.