'KELDER RECORDINGS’: MARBLE SOUNDS & PSYCHO 44

'KELDER RECORDINGS’: MARBLE SOUNDS & PSYCHO 44

Op We Are Open blikten acht Belgische bands een track in in onze studio, waaronder Marble Sounds en Psycho 44.

/008 MARBLE SOUNDS - KEEP REPEATING

U kent het fantastische nummer 'Leave A Light On' (2013) wellicht vanbuiten. Het nummer werd gebombardeerd tot Hot Shot op StuBru en zowaar dé soundtrack van Music For Life, dat jaar. In al zijn bescheidenheid kabbelde de groep rond Pieter van Dessel sindsdien rustig voort, waarna in 2016 ‘Tatou’ verscheen, en in september 2018 ‘The Advice To Travel Light’, een album vol indringende, diep gelaagde songs, nu eens streelzacht, dan weer dreigend. Heerlijk. Tijdens We Are Open 2019 namen ze in de Trix Studio een live-versie op van ‘Keep Repeating’.

/008 PSYCHO 44 - PERFECT BLUE

Psycho 44 is terug van weggeweest! Met een nieuwe drummer én een nieuwe producer trokken ze de studio in en kwamen er uit met de opvolger van "Suburban Guide to Springtide" uit 2013. Inspiratie halen ze bij o.a. Kaiser Forte en Queens of The Stone Age. En dat somt meteen op hoe de Antwerpse jongens vijf jaar later nog steeds klinken: heerlijke stonerrock met een stoffig laagje eroverheen. Tijdens We Are Open 2019 namen ze in de Trix Studio een live-versie op van ‘Perfect Blue’.

Met KELDER roepen we een frisse verzamelnaam in het leven voor alles voor muzikanten: repetitieruimtes, studio, masterclasses, workshops, infosessies, etc.

Bekijk de eerdere sessies van SONSVITO, COLLECTIVE CONSCIENCESTYROFOAM, WILLEM ARDUI en JUICY