'KLANKBEELD' / MUZIEKDOCU'S EN -FILMS

'KLANKBEELD' / MUZIEKDOCU'S EN -FILMS

Liefhebbers van muziek, film en vooral de combinatie van beide… opgelet! Het stond in de sterren geschreven dat de Antwerpse stadsbioscoop Cartoon’s met haar intussen legendarische muzikale jaren ’90-verleden en Trix als het muziekcentrum van Antwerpen ooit samen een mooie liefdesbaby zouden produceren.

Onder het gezamenlijke project Klankbeeld programmeren ze vanaf maart 2022 in onderling overleg de interessantste documentaires en films 'waar muziek in zit' in het aanbod van Cartoon's en Lumière Antwerpen.

Worden dankzij Klankbeeld voor het eerst vertoond in de Vlaamse cinema:

WOE 30.03.22 / ‘Freakscene - The story of Dinosaur Jr.’

Het Amerikaanse Dinosaur Jr. is zo’n band die elke liefhebber van het betere alternatieve gitaarwerk niet ontgaan kan zijn. In de jaren tachtig creëerden ze een vernieuwende mengeling van alternatieve rock en harde (punk)gitaren, net als generatiegenoten Pixies. Nadat Kurt Cobain (Nirvana) zich in de jaren negentig als grote fan outte, groeide de populariteit van de 'slackers' zienderogen. De film vertelt het verhaal van de drie charismatische muzikanten in de band: J. Mascis (zang, gitaar), Lou Barlow (bas) en Murph (drums).

“This warm-hearted profile of the US grunge-rockers doubles as a poignant rumination on friendship and personal growth – but gets its heft from the unpolished performance footage”The Guardian ★★★★

TICKETS

DO 21.04.22 / ‘Other Music’

Other Music was een invloedrijke en compromisloze platenwinkel in New York City die van vitaal belang was voor de indie muziekscene in de vroege jaren 2000. Maar wanneer de winkel noodgedwongen de deuren moet sluiten door huurverhogingen, de homogenisering van de stedelijke cultuur en de verschuiving van fysieke releases naar downloads en gestreamde muziek, gaat een cultureel monument verloren. Onder andere Vampire Weekend, Animal Collective, Interpol en vele anderen herinneren er ons in de film aan dat de geest van deze geliefde bestemming zal voortleven.

“A love letter to a bygone place, concept and era” - Variety

TICKETS

DO 19.05.22 / ‘Summer of Soul’

Dit gelauwerde regiedebuut van Ahmir "Questlove" Thompson is een krachtige en meeslepende documentaire die het midden houdt tussen een muziekfilm en het historisch verslag over een legendarisch eerbetoon aan de zwarte geschiedenis, cultuur en mode. In deze grote winnaar van Sundance 2021 over het Harlem Cultural Festival in 1969 zien we onder meer optredens van Stevie Wonder, B.B. King en Nina Simone. Intussen is deze documentaire zelfs bekroond met een Oscar!

“De optredens in ‘Summer of soul’ zijn stuk voor stuk vurige, ophitsende meesterstukjes” – Humo ★★★★

TICKETS

/ PRAKTISCH

  • Deze drie vertoningen gaan door in Cinema Lumière (Lakenstraat 14,
    2000 Antwerpen), telkens met aanvang om 20 uur.
  • Tickets kosten €10 (€8,50 voor -26-jarigen) en zijn vanaf nu te koop.
  • Meer info over deze locatie en de ticketlinks vind je op lumiere-antwerpen.be

Ook voor het najaar (okt, nov en dec) gaan Cartoon’s / Lumière en Trix alvast op zoek in het brede muzikale film/docu-aanbod naar nieuwe pareltjes.

Tot snel in Lumière Antwerpen!
Cartoon’s & Trix

 

/ Over Lumière Antwerpen

Cinema Lumière is de stadsbioscoop in het FOMU – Fotomuseum Antwerpen die eind 2019 haar deuren opende. In twee zalen kan u dagelijks terecht voor een kwalitatief en gevarieerd filmaanbod waarbij de focus ligt op hedendaagse films maar er ook voldoende aandacht is voor klassiekers en restauraties, thematische vertoningen en kinder- en familiefilms.

Centraal gelegen op het Antwerpse Zuid is het ook de ideale plaats om voor of na de film iets te gaan drinken of eten. Dat kan in het gebouw dankzij FOMU café of u gaat op ontdekking in de vele gezellige cafés en restaurants in de omgeving.

Cinema Lumière – Antwerpen
– stadsbioscoop in het FOMU
Lakenstraat 14
2000 Antwerpen