Kom naar de gratis toegankelijke Antwerpse voorrondes van Sound Track!

Kom naar de gratis toegankelijke Antwerpse voorrondes van Sound Track!

/ DE SELECTIE

Net als bij de eerste editie van Sound Track, waagden honderden ambitieuze artiesten opnieuw hun kans bij het live- en kansenparcours van VI.BE en de livesector. Eén ding is overduidelijk: na anderhalf jaar binnen zitten, staat een nieuwe generatie talent te springen om de muziekscene te veroveren. Het was dan ook niet makkelijk kiezen voor de demojury. Na veel puffen en zweten legden ze een selectie van 136 artiesten op tafel, die doorstoten naar de regionale voorrondes om live te bewijzen dat zij écht de sound van morgen zijn.

In alfabetische volgorde: hier zijn de 24 Antwerpse artiesten die hun kans wagen om in de voetsporen van voormalig Sound Track laureaten als Meskerem Mees, Rosa Butsi, Kosmo Sound en Coline & Toitoine te treden:

BLUAI - bontridders - Boombox Experiments - Calya J. - Dexelle - Dimitry Kouchnir - Filibuster - FRANÇOIS - ‘Hozo - Jennisan - JWLDMS - Lunace - Meltheads - Morane Miangue - Nebbia - NINU - Porcelain id - Samaritan - Samuel D’Hoore - Shellter - SYMN. - the Yummy Mouths - wåvery - Yacid


/ DE ANTWERPSE VOORRONDES

Zelf al dit Antwerpse talent van morgen ontdekken? Rep je naar deze locaties tijdens deze gratis toegankelijke voorrondes in oktober, waar ze zullen tonen waarom zij een plek in de Sound Track-finale verdienen:

  • Kavka, in Antwerpen (8/10), met Filibuster, JWLDMS, ’Hozo, NINU, Meltheads en Porcelain id - facebook-evenement
  • De Club in Mechelen (9/10), met BLUAI, Dimitry Kouchnir, SYMN., Morane Miangue, Samuel D’Hoore en Shellter - facebook-evenement
  • JH Wollewei in Turnhout (14/10) met Nebbia, FRANÇOIS, Lunace, Jennisan, The Yummy Mouths en wåvery - facebook-evenement
  • JH De Moeve in Lier (23/10), met bontridders, Calya J., Dexelle, Samaritan, Boombox Experiments en Yacid - facebook-evenement

/ DIVERSITEIT INZENDINGEN

Deze Antwerpse selectie maakt deel uit van het grotere Sound Track geheel: over heel Vlaanderen en Brussel werden 136 artiesten geselecteerd. Die artiesten bewijzen alvast één ding: zelfs na anderhalf jaar stille podia, werd er niet stilgezeten in de repetitiekoten. Dat was, bij het beluisteren van de inzendingen, meteen duidelijk voor de initiatiefnemers van Sound Track: een massa-alliantie tussen VI.BE, Clubcircuit, AB, de Brusselse jeugdhuizen en maar liefst 18 Vlaamse en Brusselse muziekclubs.

De jury merkt opnieuw enorme diversiteit tussen de inzendingen: van funky soul en hippe jazz, tot nostalgische folk, dansbare afro en vernieuwende balkan-acts. Van prachtige kleinkunst, DIY bedroompop en sferische ambient tot snoerharde metal, vette dub, hiphop en trap producers. Je kan er niet omheen: de nieuwe generatie is – in al haar verscheidenheid – meer dan ooit klaar om te strijden voor een plekje in de Sound Track finales. Opvallend aspect tussen de inzendingen: dit jaar vonden enorm veel solo popacts, electro-jazzers en hiphoppers hun weg naar VI.BE om zich in te schrijven.

/ DE AMBASSADEURS

De 8 Sound Track ambassadeurs Mickael Karkousse (Goose), Meskerem Mees, Stefanie Mannaerts (Brutus), Chuki Beats, Bavo Vanden Broeck (Dranouter), Tsar B, Eppo Janssen en Bert Cools (Granvat, Merope), de programmatoren van de organiserende muziekclubs en een delegatie muziekpro’s bogen zich over de talrijke inzendingen.

Chuki Beats: “Deze nieuwe generatie verrast in al z’n diversiteit. Verrassend, vernieuwend, en simpelweg overdonderend.”

Stefanie Mannaerts: “ ’t Is lang genoeg stil geweest in de zalen en jeugdhuizen, tijd om muziek te maken. Deze delegatie Sound Trackers is duidelijk klaar om van zich te laten horen, en hoe!”

/ EN DAARNA?

Niet minder dan 46 artiesten (8 uit Antwerpen) stoten door naar een van de zes regionale finales, waaronder de Antwerpse finale in Trix. Daar worden ze op voorhand voor klaargestoomd in de organiserende muziekclubs en jeugdhuizen.

Onder hen worden er 18 door de vakjury uitgeroepe tot laureaat van Sound Track 2021-2022 en beginnen ze aan een traject op maat: van een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, over ondersteuning door grafische artiesten en fotografen, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op z’n eigen tempo.

/ VOLG SOUND TRACK

Via www.sound-track.be, Facebook en Instagram!