Nieuwe artists in residence: Glints, Equal Idiots, Collective Conscience en Johannes Génard

Nieuwe artists in residence: Glints, Equal Idiots, Collective Conscience en Johannes Génard

Trix selecteert voortdurend interessante bands en muzikanten om hen de kans te geven een gericht project uit te bouwen, onze 'Artists In Residence'. Dit worden ze vanaf dit seizoen! 

Glints

Glints is het project van Jan Maarschalk Lemmens, een muzikant met veel liefde voor oprechte muziek en voor taal. Aan de vele zomers die hij doorbracht bij zijn neefjes op een steenworp van Londen hield hij een Engels accent over dat quasi Cockney is. Dat combineert hij met elementen uit hiphop, elektronische muziek en pop tot een minimalistisch geheel. Met de singles ‘Bugatti’ en ‘Siren’ kan Glints al enkele mooie hits op zijn palmares schrijven. In Trix gaat ie samen met Faisal en andere schoon geverderd volk schrijven aan nieuw werk. Wij zetten ons alvast op het puntje van de stoel.

Equal Idiots

Al sinds 2012 belagen de twee dorpsgekken van Hoogstraten City uw trommelvliezen met snoeiharde garagepunk. Thibault Christiaensen is gitarist en zoetgevooisde brulboei van dienst, terwijl Pieter Bruurs zijn drumvellen ter uwer vermaak aan flarden mept. Met zo'n duo Tasmaanse duivels on speed krijgt u méér dan energieke liveshows, überrauwe sets met het schuim in de mondhoeken, met bier en schone miekes als toemaatje.

In 2015 wonnen ze nog de publieksprijs van ons eigen pop- en rocktornooi De Zes en sindsdien zijn de heren kind aan huis. Momenteel is de band in Trix druk in de weer met de voorbereiding van het nieuwe album dat eind 2019 het daglicht zal aanschouwen. In juli verscheen met 'Run' alvast de voorloper van dat album.

Collective Conscience

Collective Conscience is een jong trio dat na enkele omzwervingen in jeugdig gitaargeweld al snel hun grote passie voor elektronische muziek ontdekte. Tevreden met de resultaten ontwikkelden ze na verloop van tijd hun eigen genre: een nieuwe mix tussen hip hop, groove en elektronische muziek, een spectrum waar ze in het goede gezelschap zijn van geweldige live-acts als o.a. STUFF., BadBadNotGood, enz. In Trix gaan ze werken aan hun eerste full album met features van o.a. k1d, Dvtch Norris, Emma Bale en Blackwave. Daarnaast gaan de heren hard werken aan hun live show om zich zo helemaal klaar te stomen voor 2020. Dakje eraf.

Johannes Génard / Celebrity Apprentice

Na een geschiedenis van artistieke omwegen, half gekozen paden en what-ifs, weet Johannes Genard (1988) eindelijk helemaal wat hij met zijn band School is Cool wil doen, en wat níet. Wat niet wordt Celebrity Apprenticeeen echt soloproject maar dan mét muzikanten, waarin hij raakpunten zoekt van pop en hedendaags klassiek, livemuziek en geprogrammeerde loops, inleving en choreografie, dans en handeling. Een naar een hypercapitalistische realityreeks genoemd project, waaruit hopelijk iets moois kan ontstaan: binnenkort te zien in Trix!