Onze man op SXSW

Onze man op SXSW

SXSW: professionalisme ten top

Hier bij Trix zijn wij door en door professioneel. Dat gaat zover dat we zelfs niet te beroerd zijn om iemand een hele week vanachter zijn laptop te sleuren en 'm naar Austin over te vliegen. Daar kun je deze week namelijk op South by South West (SXSW) terecht om de allernieuwste en -hotste acts van het moment aan het werk te zien. De headliners van Glastonbury 2019, nu gewoon in één of andere groezelige bar of, waarom ook niet, onder een partytentje ergens langs straat.

Dat klinkt allemaal geweldig leuk, maar onze man wordt moedeloos bij het zien van het programma: meer dan 2000 bands op meer dan 100 podia. Alles is wel fantastisch volgens iémand, alles is een hype volgens één of andere blog. Begin er dus maar aan. Je moet zéker naar Bibi Bourelly, die meeschreef aan Bitch Better have My Money van Rihanna. Of Desiigner, 17 jaar en al samengewerkt met ene Kanye West. Heel veel moeite doen om er te geraken, de wachtrijen trotseren, zonder garantie dat de hype de verwachtingen inlost. En het kan al eens serieus tegenvallen.

Aangespoord door de Texaanse hitte (eerste dag: 35 graden) en bijzonder matig Amerikaans bier, de moed in de schoenen, probeert onze onversaagde man er dus het beste van te maken. Meer dan 20 acts per dag, kilometers wandelen, liters (water) drinken. Om dan ineens, totaal onverwachts, compleet weggeblazen te worden door iets als de Britse Little Simz. Het is een bijzonder zware job. Maar iemand moet het doen. En we doen het voor u. 

We zullen met veel lekkers thuiskomen.
Beloofd.