Sound Track selecteert nieuwe generatie Antwerpse artiesten

Sound Track selecteert nieuwe generatie Antwerpse artiesten

Voor de zomer schreven zich via vi.be méér dan 1.000 artiesten boordevol ambitie in voor de 1e editie van Sound Track, het gloednieuwe podium- en kansenparcours van de livesector (waaronder Trix) en Poppunt. Bloed, hittegolfzweet en tranen heeft het de demojury gekost. 

Tromgeroffel! 

Without further ado ... de volgende 24 Antwerpse artiesten verdienen een felbegeerde stek op de selectiepodia van Sound Track: bantuprincess_ – Men in Tears – MOONBOAT – Pothamus – Prince K. Appiah – TWOFVCE – Alps. – oski – Noden – SARGAM. – Shlundee – Yunotes – Dolores – Jibran Chadouli – KASKE – Mae Hills – Manzo Soul – Shaka Shams – Billie Rodney – GlasHelder – HOFFMAN – Sun Gods – The Girl Who Cried Wolf – Zediam 

De demojury bestond enerzijds uit programmatoren van de organiserende muziekclubs die als geen ander de vinger aan de pols houden in de eigen regio; anderzijds uit artiesten en pro’s met een achtergrond in de meest uiteenlopende muziekscenes, waaronder Ayco Duyster en Black Mamba: 

Ayco Duyster: “Het aantal inzendingen voor deze eerste editie van Soundtrack was overweldigend. Hartverwarmend om te ervaren hoeveel onontgonnen talent er nog pruttelt onder het deksel van het Vlaamse muzieklandschap. Nu is het vooral spannend om te zien of ze het ook live kunnen waarmaken.” 

Black Mamba: “Dope om te zien hoeveel nieuw urban talent België te bieden heeft. Dit wil zeggen dat onze scene nu goed werk levert en anderen inspireert.” 

Tijdens de laatste twee weekends van september krijgt deze nieuwe, aanstormende generatie van Antwerpse artiesten met ambitie de kans om zich live te bewijzen. Er vinden selectierondes plaats in vier toonaangevende Antwerpse muziekclubs en jeugdhuizen. Mis zelf de kans niet om de meest beloftevolle bands, singer-songwriters, mc’s, producers en solo-acts van het moment aan het werk te zien. 

20.09 Jeugdhuis Wollewei - Turnhout
Billie Rodney, GlasHelder, HOFFMAN, Sun Gods, The Girl Who Cried Wolf en Zediam. 

21.09 CC De Mol - Lier
Alps., oski, Noden, SARGAM, Shlundee en Yunotes. 

27.09 Kavka - Antwerpen
Dolores, Jibran Chadouli, KASKE, Mae Hills, Manzo Soul en Shaka Shams. 

28.09 De Club - Mechelen
bantuprincess_, Men in Tears, MOONBOAT, Pothamus, Prince K. Appiah en TWOFVCE. 

 

Sound Track is een initiatief van Poppunt, Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, Formaat en De Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, Democrazy, De Zwerver, Het Entrepot, Nosta, Wilde Westen en 4AD. Met de support van Studio Brussel, De Standaard, Dansende Beren en Sabam For Culture.