Steun de livesector

Steun de livesector

Met LIVE2020 bundelt de Belgische livemuzieksector de krachten. Het initiatief wil via o.a. solidariteitsacties de sector een hart onder de riem steken, zodat livemuziek in de beste en veilige omstandigheden kan terugkeren naar jouw favoriete kleine en grote podia, binnen en buiten.

Samen zijn we #UnitedForLiveMusic! De livemuzieksector is unplugged. Letterlijk. Sinds mid maart is het stil op onze podia. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden alle culturele events verboden. Ook zomerfestivals zijn er dit jaar niet. De zo bloeiende livemuzieksector bloedt. Artiesten, backliners, technici, concert- en festivalorganisatoren, podiumbouwers, boekingsagenten, marketeers, managers, cateraars, merchandisers, zaalbeheerders, ticketbedrijven, stagehands en zovele anderen kennen ongeziene inkomens- en omzetverliezen.

LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. Het fonds wil vooral een aanvulling bieden, waar nodig een extra bijdrage leveren. Aan collega’s die door de huidige crisis op alle vlakken zwaar getroffen zijn. Aan de sector zelf door relance-initiatieven te ondersteunen. LIVE2020 geeft dat duwtje in de rug. Zodat livemuziek in de beste en veilige omstandigheden kan terugkeren naar jouw favoriete kleine en grote podia, binnen en buiten. Zodat we samen weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn.

Wat kan jij doen?
Je kan LIVE2020 steunen door een gift over te maken, een solidariteitsactie te organiseren of deel te nemen aan een van de acties die in het initiatief gebundeld worden onder het motto #UnitedForLiveMusic. Meer info vind je op www.live2020.be.