Tin Fingers wint de finale van De Zes

Tin Fingers wint de finale van De Zes

Tin Fingers heeft zich op zaterdag 5 december in een goed gevulde Trix Club tot de winnaar van de Antwerpse pop- en rockwedstrijd 'DE ZES' gekroond. Ze wisten de jury te overtuigen met hun uitstekende indiepop vol knappe samenzang en interessante arrangementen.

Tin Fingers mag zich nu een heel jaar Artist In Residence van Trix noemen. Verder staat de band geprogrammeerd op het Belgisch Showcase Festival 'We Are Open' 2016 én 2017, ondernemen ze in 2016 een clubtour langs verschillende Vlaamse clubpodia (o.a. Het Depot in Leuven, MOD in Hasselt en Democrazy in Gent), krijgen alle leden van de band op maat gemaakte oordoppen van BEO/Variphone en wordt Stijn Kenens de 'guitar tech' van de band tijdens de Trix-residency.

Equal Idiots won de publieksprijs. Ze pakten het talrijk opgekomen publiek in met snedige garagepunk en kregen hierdoor een bon van €500 overhandigd te besteden bij Bax Shop.

Trix ging de afgelopen maanden samen met Johannes Genard (School Is Cool) op zoek naar de zes meest beloftevolle Antwerpse Pop- en Rockbands van het moment. Alle zes deze bands zullen verder van nabij opgevolgd worden door Trix en ze treden er minstens nog één keer op.

Foto: Constantin Didisheim

 

Facebook event