'WALK THIS WAY REVISITED' / NIEUWE ARTIST IN RESIDENCE

'WALK THIS WAY REVISITED' / NIEUWE ARTIST IN RESIDENCE

Tijdens het nieuwe concertseizoen 2015 - 2016 staan we in Trix stil bij de dertigste verjaardag van het baanbrekende nummer ‘Walk This Way’ van Run DMC en Aerosmith. Samen met nieuwe ‘Artist in Residence’ Toxic Shock gaan we op zoek naar een aantal lokale rock/metalbands, hiphoppers en beatmakers om verrassende muzikale samenwerkingen aan te gaan, in de studio en op het podium.

In het najaar van 2015, dertig jaar nadat een (hard)rockband en hiphopgroep een eerste keer op dergelijke wijze samenwerkten, stellen we onze opnamestudio ter beschikking van lokale ‘open-minded’ rock/metalbands enerzijds en hiphoppers en beatmakers anderzijds. We dagen hen uit om een samenwerking aan te gaan en de studio weer uit te komen met een minstens zo baanbrekend nummer. De muren mogen ze deze keer laten staan.

De verschillende samenwerkingen brengen we in het voorjaar van 2016 uit op één knaller van een compilatie, mét live-voorstelling tijdens een heuse Antwerpse ‘Judgement Night’! Dit naar analogie met de al even legendarisch geworden soundtrack van een jaren ’90-film, waarop rock/metalbands ook een samenwerking aangingen met hiphop-acts (o.a. Helmet & House Of Pain, Slayer & Ice T, Sonic Youth & Cypress Hill, …).

Toxic Shock - Team Panini

De Antwerpse thrashmetal-band Toxic Shock is al lang geen onbekende meer voor al wie het harde gitaarwerk genegen is. De capriolen en stemuithalen van frontman Wally in combinatie met de mix van thrash, hardcore en crossover maakt van elk optreden een onvergetelijk event. Als nieuw benoemde Artist In Residence van Trix worden zij het uithangbord en trekker van deze ‘Walk This Way revisited’. Ze gaan dan ook als eersten een samenwerking aan en dit met de al even eigenzinnige Antwerpse hiphoppers van Team Panini (foto). Een combinatie die alleen al op papier vonken geeft.

Binnenkort maken we zo nog een aantal samenwerkingen bekend, maar het staat nu al vast dat er ver over de muzikale grens gegaan zal worden. En zo hebben we het maar al te graag. BRING THE NOISE!

‘Walk This Way’ - the original

In 1985 zitten de hiphoppers van Run DMC in de studio met producer Rick Rubin om een nieuw album op te nemen, als deze laatste voorstelt om het in 1975 uitgebrachte Aerosmith-nummer ‘Walk This Way’ te herwerken. De heren van Run DMC zien het revolutionaire idee niet meteen zitten, maar Rubin bezit over de nodige dosis overtuigingskracht. Het resulteert een jaar later in een baanbrekende, genre-overstijgende single. Een nummer dat hiphop definitief de mainstream induwt, Aerosmith herlanceert en muzikanten massaal de oogkleppen doet afwerpen. In de bijhorende videoclip worden letterlijk de muren tussen genres gesloopt. Dertig jaar later zijn de gevolgen hiervan nog steeds hoorbaar.