'WALK THIS WAY REVISITED'

'WALK THIS WAY REVISITED'

Tijdens het seizoen 2015 - 2016 staan we in Trix stil bij de dertigste verjaardag van het baanbrekende nummer ‘Walk This Way’ van Run DMC en Aerosmith, de allereerste samenwerking tussen een (hard)rockband en hiphopgroep. Samen met ‘Artist in Residence’ Toxic Shock dagen we enkele Antwerpse rock/metalbands, hiphoppers en beatmakers uit om verrassende muzikale samenwerkingen aan te gaan.

HET STUDIOPROJECT

Onder het toeziende oog van producer Kristof Michiels (DJ 4T4, 't Hof van Commerce) trekken in de maand november Antwerpse ‘open-minded rock/metalbands en hiphoppers/beatmakers de Trix Studio in, om er weer uit te komen met minstens zo baanbrekende nummers.

DE SAMENWERKINGEN
- Toxic Shock & Team Panini
- Your Highness & NoMoBs
- Black Swarm & Halve Neuro + EL-C (St. Andries MC’s)
- Incinerate & Straathonden
- We’re Wolves & Space Baby Flex
- Mästürbätör & Diamantairs

Het resultaat van de verschillende samenwerkingen brengen we in het voorjaar van 2016 uit op één knaller van een compilatie-album! De mastering van de tracks wordt verzorgd door de Amerikaan Brad Boatright (Audiosiege USA). Hij deed reeds de mastering van een indrukwekkend lijstje releases (o.a. ObituaryYOB en Poison Idea).

DE RELEASE-SHOW: 'ANTWERP JUDGEMENT NIGHT'

Geen release zonder een feestelijke live-voorstelling. Daarom organiseren we op zaterdag 23 januari 2016 in de Trix Club een heuse Antwerpse ‘Judgement Night’, naar analogie met de soundtrack van de jaren ’90-film waarop rock/metalbands samenwerkten met hiphop-acts (o.a. Helmet & House Of Pain, Slayer & Ice TSonic Youth & Cypress Hill, …).

Alle rock/metalbands en hiphoppers tekenen dan present om hun samenwerkingen live voor te stellen en tevens een aantal eigen nummers te brengen. Voor slechts €10 inkom krijgen alle ticketkopers het album dan ook nog eens gratis mee naar huis!

Hier vind je alle info over deze 'Album Release Party'. De verdere invulling van deze concertavond volgt later dit jaar (extra DJ's, Master Of Ceremony, etc. ...).

'WALK THIS WAY' - THE ORIGINAL

In 1985 zitten de hiphoppers van Run DMC in de studio met producer Rick Rubin om een nieuw album op te nemen, als deze laatste voorstelt om het in 1975 uitgebrachte Aerosmith-nummer ‘Walk This Way’ te herwerken. De heren van Run DMC zien het revolutionaire idee niet meteen zitten, maar Rubin bezit over de nodige dosis overtuigingskracht. Het resulteert een jaar later in een baanbrekende, genre-overstijgende single:

Het nummer 'Walk This Way' duwt hiphop definitief de mainstream in, herlanceert Aerosmith en doet muzikanten massaal de oogkleppen afwerpen. In de bijhorende videoclip worden letterlijk de muren tussen genres gesloopt. Dertig jaar later zijn de gevolgen hiervan nog steeds hoorbaar.

Facebook event