#WAO22: DE TIPS VAN RIK DE BRUYCKER

#WAO22: DE TIPS VAN RIK DE BRUYCKER

Rik De Bruycker houdt al sinds jaar en dag vinger aan de pols van de Belgische muziekwereld op Studio Brussel. Hij vertelt je welke acts je absoluut moét zien op We Are Open.

1. Pippin

"Een bad aan zielenroersels en supersonisch schuim waarin ik uren kan verdwijnen. En er is zelfs heel wat moois om naar te kijken. Eat that Thermen van Spa."

2. Rare Akuma

"Ruig is een understatement bij Rare Akuma. Z'n beats gaan harder, verder en geflipter dan eender wie hier in ons Belgenland. AKUUMMAAAAAAA!!! PS: Ik zie jullie in moshpit!"

3. Asa Moto (Live)

"Ik word jaloers als ik zie met hoeveel gemak deze kerels de betere dansplaten in elkaar gezet krijgen. Geef de kerels een synthesizer, een smos Martino en een uur de tijd, en je krijgt gegarandeerd iets magisch."

4. Shoko Igarashi

"Voor wie sippend aan wat hippigs graag ook eens wat nieuws ontdekt: Shoko Igarashi, dames und herren. Soundscapes die me doen dansen, beats die me doen dwalen,…  de jaren ’80 waren dan toch nog niet zo slecht. "

5. EMY

"Ik denk dat het woord ‘verbazing’ het dichtst in de buurt komt van wat ik voelde toen ik EMY voor het eerst hoorde. Haar songs snijden schijfjes van m’n ziel, en ze beschikt dan ook nog eens over een stem die ik snel tot over de landsgrenzen zie reiken. Soulful, maar dan zonder al te veel gesmolten kaas erover."