'bitter': [+]THE FIELD + WEVAL[+] + AVONDLICHT + HIELE + SKY H1

'bitter': THE FIELD + WEVAL + AVONDLICHT + HIELE + SKY H1

Eerste editie van 'bitter' waarmee we ons richten op de spannendste acts uit de hedendaagse elektronische muziekscene.

Met het nieuwe concept ’bitter’ zetten we de meest vernieuwende, spannende en experimentele acts uit de hedendaagse elektronische muziekscene live op onze podia. Van atmosferische minimal techno en duistere elektronica tot abstracte ritmes en gloedvolle synths. Laat je meevoeren op de interessantste ‘bits & bites’ van het moment.

Line-Up 'bitter 1':
- The Field
- Weval
- Avondlicht
- Hiele
- Sky H1

TIJDSCHEMA
- 19u00: deuren
- 20u30 - 21u15: Avondlicht (live, Club)
- 21u15 - 22u00: Hiele (live, Bar)
- 22u05 - 23u05: Weval (live, Club)
- 23u10 - 23u55: Sky H1 (live, Bar)
- 00u00 - 01u00: The Field (live, Club)
- 01u00 - 03u00: Avondlicht (DJ, Bar)

Voor dit concert worden een beperkt aantal cultuurcheques van Gate15 aanvaard (voor Antwerpse studenten). U dient hiervoor wel eerst even te reserveren via mail.

Voor fans van

de meest vernieuwende, spannende en experimentele acts uit de hedendaagse elektronische muziekscene

The Field swe

The Field is de Zweedse elektronicaproducer Axel Willner die geboren is in Stockholm en momenteel in Berlijn gevestigd is. Hij creëert atmosferische minimal techno met micro-samples uit popsongs.

Onder invoed van bands als Misfits en Dead Kennedys speelde Willner als tiener gitaar in punkbands. Halverwege de jaren '90 geraakte hij geïnspireerd door nieuwe elektronische muziek van onder meer het Warp-label en begon hij IDM te maken. Begin jaren bracht hij onder verschillende pseudoniemen gitaargebaseerde ambient uit op zijn eigen Garmonbozia-label. 

The Field begon in 2003 als een project waarin Willner zijn vroege liefde voor pop-acts als Lionel Richie, Kate Bush en The Four Tops kon combineren met recentere invloeden als de shoegaze van Slowdive en My Bloody Valentine en de '90s ambient electronica van Seefeel en Wolfgang Voight. Het debuutalbum 'From Here We Go Sublime' kwam uit bij het toonaangevende Duitse label Kompact en kreeg van Pitchfork een uitzonderlijke 9.0-score. Dit jaar verscheen 'The Follower', en ook deze plaat werd unaniem bejubeld door de muziekpers.

Lees meer

Weval

Weval is een Nederlands producersduo (Harm Coolen en Merijn Scholte Albers) die begonnen in de filmbusiness maar al snel ontdekten dat hun liefde voor het producen van elektronische muziek veel te groot was om er niets mee te doen en zich daar dan maar helemaal op toelegden. 

En met succes: hun debuutalbum kwam uit bij het Duitse Kompact (The Field, Wolfgang Voigt, Michael Mayer,...) en werd door Pitchfork bekroond met een puike 8!

Eind vorig jaar kwam de band met de EP 'Changed for the Better', die later dit jaar wordt opgevolgd met wederom een EP. Als die ook maar half zo goed is, mogen we in onze handjes wrijven!

Lees meer

Avondlicht b

Avondlicht is het geesteskind van Matthias Dziwak, een jonge Antwerpenaar die met abstracte, duistere ritmes en glooiende, gloedvolle synths zijn verhaal vertelt. In 2020 bracht hij zijn debuutalbum 'Hyperromance' uit. Hij experimenteert samen met Tulpa Collective met live performances in de vorm van audiovisuele ervaringen.

Lees meer

Hiele b

Van opleiding is Antwerpenaar Roman Hiele jazz-contrabassist, maar zijn fascinatie voor synthetische geluiden leidde hem naar de wereld van analoge synths en drumcomputers. Toch blijft die jazz-achtergrond van grote invloed op zijn muziek: hij houdt van improvisatie, van dingen die op het moment zelf ontstaan en van de 'lelijke' klanken die daar bij horen. In mei verscheen zijn derde plaat "Ritmische bezinning", col elektronica die moeilijk in een hokje te plaatsen is en met een stijl die bij elke release meer eigenheid krijgt. Uit bij het label Ekster. 

Lees meer

SKY H1

De Brusselse producer Sky H1 maakt bijzonder dromerige en donkere tracks die je als luisteraar meenemen op een fascinerende trip. Dat haar debuut-EP 'Fluid' verscheen op het toonaangevende Berlijnse label Creamcake, bewijst haar enorme talent en internationale potentieel. 

Lees meer