Henge / Vieze Meisje

Henge / Vieze Meisje

Klaar voor een avondje dubbele muzikale gekkigheid? Voor fans van alien space raves!

/ TIJDSCHEMA
- 19u30: deuren open
- 20u15 - 20u45: Vieze Meisje
- 21u15 - 22u30: Henge

Voor fans van

Alien space raves!

Henge

HENGE zette zo’n negen jaar geleden voor het eerst voet op onze planeet. De buitenaardse rave- en progrockformatie brengt ons een cadeau van onschatbare waarde: leuke muziek. Vol energie en speelsheid zetten ze festivals en zalen op hun kop. Ze gaan waar nog niemand eerder ging en brengen hoop en bakken plezier met zich mee. Je wilt gewoon komen dansen met deze bende, want stilstaan zou hoe dan ook niet lukken.

Lees meer

Vieze Meisje

‘Life is A Vieze Cirkel’ is de slogan van Vieze Meisje, het alterego van de Amsterdams/Brusselse Maya Mertens. De Vieze Cirkel is een club waar je lid van bent als je bij een optreden van Vieze Meisje bent geweest. Het is een poging om willekeurige saamhorigheid tot stand te brengen in een wereld die oneindig rondjes draait om zichzelf.

Maya’s project begon met het maken van demo's, teksten, geluiden en proberen om dit alles samen te smelten tot het fout gaat: dat is waar ze naar op zoek is. De cirkel dient als grote inspiratiebron voor haar muziek en haar performances. In de muziek komt dit tot uiting in de herhaling van beats en circulaire teksten. In de performance wordt de cirkel gebruikt als manier om in het middelpunt te staan, met het publiek als een cirkel om haar heen.

Lees meer