Sylvie Kreusch
/ ELIAS

Sylvie Kreusch

Meesteres van dramatische, atmosferische pop komt met meeslepend debuut Montbray.

TIJDSCHEMA
/ 19u30: deuren open
/ 20u15 - 20u45: Elias
/ 21u15 - 22u30: Sylvie Kreusch

Sylvie Kreusch

Met haar fluwelen vocalen, exotische beats, en indrukwekkende live-performances, wordt Sylvie Kreusch geprezen door magazines en kranten als American Vogue, The New York Times en Dazed & Confused, dat haar “een meesteres van dramatische, atmosferische pop” noemen. 

Sylvie Kreusch is uitgegroeid tot een van de meest indrukwekkende en opwindende artiesten in Europa. Haar expressieve optredens, baanbrekende muziek en visuele kunst maken in hoog tempo indruk binnen de muziek, film en mode.

.Kreusch maakt voor het eerst furore in België met art-rockers Soldier's Heart en daarna Warhaus, het soloproject van Balthazar's Maarten Devoldere. Na haar debuut-EP BADA BING! BADA BOOM! en EP Wild Love, is daar nu haar debuut, het meeslepende Montbray.

Een ding is meteen duidelijk: Kreusch is niet verlegen om het emotionele vuurwerk de lucht in te schieten. Ze graaft alle verboden passages van het liefdesverdriet op met speels voyeurisme. Montbray is een plaat die voluit ademt en ventileert. Mysterie, dubio en suggestie voeren de boventoon. Eind november live te horen in Trix!

Lees meer

ELIAS

Elias Devoldere is meer dan alleen een van de meest geniale drummers van de Belgische scene, de laatste jaren heeft hij zich ook getoond als songwriter, componist en zanger. Met de release van zijn solodebuutalbum kunnen we daar ook producer aan toevoegen. We leerden Elias kennen als drummer bij onder andere Nordmann, Robbing Millions en Hypochristmutreefuzz. Vorig jaar debuteerde hij op Unday Records met een verbluffende EP, en na nog een jaar werken, sleutelen en schaven is zijn debuutalbum klaar om het daglicht te zien. Een eerste blik krijgen we in de vorm van de intrigerende track Can You Feel The Fear.

Het nummer ontstond tijdens Elias' schrijfsessies in Aubenton in de Franse Ardennen, waar hij in zijn eentje de ruwe versie van het album componeerde en opnam. De plaat werd uiteindelijk voltooid met Elias' all-star band in Studio Ledeberg in Gent, en gemixt door de Brit Bruno Ellingham, wiens astronomische CV namen bevat als Massive Attack, New Order, Spiritualized en Portishead. Loud mastering (Massive Attack, Radiohead) zorgde voor de laatste afwerking.

Lees meer