Artists In Residence
 

Artists In Residence

Elk jaar haalt Trix een aantal interessante bands en muzikanten in huis, de zogenaamde 'Artists In Residence'. Zij krijgen een ruimte ter beschikking waarin ze naar hartelust kunnen repeteren, opnemen, experimenteren, etc. ...

Onze Artist in Residence op dit moment:

NEWMOON

"Hét bewijs dat de shoegaze-revival ook bij ons uitstekende muziek oplevert? Het Gents-Antwerpse Newmoon", zo lezen we zeer terecht in de lovende Enola-recensie van Newmoon's album 'Space'. Ontstaan uit de assen van de hardcore punkband Midnight Souls, namen de heren van Newmoon de tijd om hun sound tot in de perfectie uit te werken. Invloeden haalden ze uit jaren '90 indierock, electronica, drone metal à la Sunn O))) en uiteraard jaren '80 shoegazebands als Ride, Slowdive, The Jesus & Mary Chain en My Bloody Valentine.

Het resultaat is dus het verslavende album 'Space' vol ijle zang en weidse gitaaruitbarstingen zonder de popsong te ver uit de weg te gaan. Gewapend met dit killer-album zal Newmoon zijn live-veroveringstocht tijdens de zomermaanden (o.a. Pukkelpop en Cactus Festival) en een clubtour in het najaar verderzetten, met Trix als vaste uitvalsbasis. Nadien is de tijd stilaan rijp om aan nieuw materiaal te werken.

website - Facebook

THECOLORGREY

Deze Antwerpenaar van Belgisch-Congolese origine is al sinds z'n 11 jaar bezig is met beats en raps. De volwassenheid in zijn songs is het resultaat van jarenlang 'bedroom producen' en grenzen verleggen. Zijn EP 'Do The Right Thing' uit 2016 luidde het begin in van TheColorGrey zoals we hem kennen; als een lichtvoetig, soulvol hiphoptalent op verkenning. De single 'Sins' werd opgepikt door Bruzz en Studio Brussel en bleef meerdere weken trending op 22tracks. Zo kwam hij binnen de scene ook in de rest van Europa onder de aandacht.

In 2017 debuteerde TheColorGrey met zijn eerste album 'Rebelation'. Het album werd positief onthaald en de hilarische videoclip bij de catchy zomersingle 'Need To Know' zag je ongetwijfeld passeren op sociale media. Bij Trix kan TheColorGrey genieten van een uitvalsbasis op weg naar de groten. "TheColorGrey catert voor de generatie van morgen", kopte De Morgen. Daar sluiten wij ons graag bij aan.

Website - Facebook

CATBUG

Catbug is de moniker van Paulien Rondou, een singer-songwriter uit Antwerpen die in november de finale van De Zes won. Met een pure en intimistische set met alleen zang en gitaar wist ze de jury te overtuigen van haar enorme talent. Het komende jaar zal Catbug als Artist in Residence in Trix verder werken aan haar materiaal.

Website - Facebook