Artists In Residence
 

Artists In Residence

Elk jaar haalt Trix een aantal bands en muzikanten in huis, de zogenaamde 'Artists In Residence'. In ruil voor hun muzikale expertise krijgen ze een ruimte ter beschikking waarin ze naar hartelust kunnen repeteren, opnemen, experimenteren, etc. ...

Onze Artists in Residence zijn op dit moment:

SCHOOL IS COOL

Eind 2016 neemt School is Cool een derde album op. Het wordt ingeblikt met Londonse producer Luke Smith (Foals, Is Tropal, Crystal Fighters, etc) aan de knopjes. Het wordt weer iets helemaal anders dan hun vorige, 'Nature Fear', maar dat is inmiddels geen verrassing meer. Er zijn natuurlijk ook rode draden: verwacht je aan wereldmuziek-invloeden, borderline melige synths en gebald songmateriaal. Deze nummers worden op dit eigenste moment in Trix afgewerkt. Wie al wat wil horen, moet maar wat in rondlopen in het gebouw. Wanneer het album in 2017 uitkomt, zal dat met een albumrelease-show in Trix gevierd worden.

website - Facebook

 

AMATORSKI

Amatorski is een bijzonder unieke band. Daar twijfelt niemand aan. Als geen ander weet de band veelzijdigheid te combineren met een consequent doorgetrokken en beklijvend geluid. Na het afwerken van een aantal soundtracks, een filmtournee, het multimediaproject Deleting Borders en een uitgebreide Europese tour, werken ze in Trix aan nieuw songmateriaal voor het derde album en een nieuwe liveshow.

website - Facebook

HIGH HI

High Hi is een eclectisch dark pop-trio bestaande uit Anne-Sophie Ooghe (vocals/guitar), Dieter Beerten (vocals/drums) en Koen Weverbergh (bass). In 2014 behaalde de band de finale van Humo’s Rock Rally alsook de selectie van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Na de debuut-EPHigh Hi’ in 2015 en een uitgebreide tour doorheen Vlaanderen en Nederland focust de band zich in Trix op het schrijven van nieuw materiaal. Eind 2016 dook de band onder leiding van Reinhard Vanbergen en Niek Meul van Das Pop de befaamde ICP-studio in voor de opname van hun debuutalbum. 'Hindrance' verschijnt op 10 maart via noisesome/Caroline Benelux voorafgegaan door de eerste single 'Island Full Of Gold'. 

website - Facebook

OAKTREE

Als Oaktree brengt de jonge Antwerpenaar Adriaan de Roover sferische en betoverende electronica die balanceert tussen de dansvloer en de huiskamer. Tijdens de residentie wil hij van de ruimte en mogelijkheden gebruik maken om nieuwe samenwerkingen en zijprojecten op poten te zetten, een thuishaven te hebben om de liveset met band verder uit te werken en - vooral - de fundamenten leggen voor de debuutplaat.

website - Facebook

Foto's Trix