Artists In Residence
 

Artists In Residence

Elk jaar haalt Trix een aantal interessante bands en muzikanten in huis, de zogenaamde 'Artists In Residence'. Zij krijgen een ruimte ter beschikking waarin ze naar hartelust kunnen repeteren, opnemen, experimenteren, etc. ...

Onze Artist in Residence op dit moment:

NEWMOON

"Hét bewijs dat de shoegaze-revival ook bij ons uitstekende muziek oplevert? Het Gents-Antwerpse Newmoon", zo lezen we zeer terecht in de lovende Enola-recensie van Newmoon's album 'Space'. Ontstaan uit de assen van de hardcore punkband Midnight Souls, namen de heren van Newmoon de tijd om hun sound tot in de perfectie uit te werken. Invloeden haalden ze uit jaren '90 indierock, electronica, drone metal à la Sunn O))) en uiteraard jaren '80 shoegazebands als Ride, Slowdive, The Jesus & Mary Chain en My Bloody Valentine.

Het resultaat is dus het verslavende album 'Space' vol ijle zang en weidse gitaaruitbarstingen zonder de popsong te ver uit de weg te gaan. Gewapend met dit killer-album zal Newmoon zijn live-veroveringstocht tijdens de zomermaanden (o.a. Pukkelpop en Cactus Festival) en een clubtour in het najaar verderzetten, met Trix als vaste uitvalsbasis. Nadien is de tijd stilaan rijp om aan nieuw materiaal te werken.

website - Facebook