wo.18.mei.2016 / 20u00
MASTERING The myths, the facts

Voor vele muzikanten is mastering een groot mysterie: je weet dat het een noodzakelijke stap is in je opnames, maar je weet niet precies waarvoor. Tijdens dit muzikantencafé brengen we licht in de duisternis!

We nodigen twee ervaren mastering-techniekers uit die het proces komen toelichten. Wat is het precies en wat is het niet? Welke creatieve keuzes moeten er gemaakt worden in de mastering? En waar moet je tijdens de opname en mix al rekening mee houden om tot een optimaal resultaat te komen in de mastering? Komen onder meer aan bod: analyse van de audio, editing, equalization, multiband compressie, stereo imaging, harmonic excitation en nog veel meer. Vrees niet als je het nu al in Keulen hoort donderen: we leggen alles uit.

Mastering-wizards van dienst zijn Jerboa (SX, Hooverphonic, Eefje De Visser, Triggerfinger / Method Man, Compact Disk Dummies, The Van Jets, Melanie De Biasio, Dimitri Vegas & Like Mike, LEFTO,...) en Karel De Backer (Das Pop, Flying Horseman, The Germans, Zita Swoon, Flat Earth Society,...).

Dit muzikantencafé is gratis toegankelijk. Inschrijven is niet nodig. U kan zich wel aanmelden op het Facebook-evenement.