Camille Camille
We Are Open 2022

Camille Camille

De Belgische singer-songwriter Camille Camille noemt haar muziek graag melancholische rustgevende folk. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur, haar dromen,zelfreflectie, menselijke relaties en het steeds veranderende aspect van dingen. Ze leerde haar eerste gitaarakkoorden van haar moeder en heeft sindsdien haar eigen manieren ontwikkeld om muziek te creëren.

Op 18-jarige leeftijd, tijdens haar jaar aan de zuidkust van Engeland, ging ze voor het eerst de straat op. Sindsdien zijn de straten een speeltuin geworden waar Camille Camille niet alleen haar vocale vaardigheid ontwikkelde, maar ook inzicht kreeg in het belang van een eerlijke en rauwe benadering om contact te maken met haar publiek.

Voor haar debuutalbum werkte Camille Camille samen met de Zweedse producer Anders Lagerfors, wat een geweldige combinatie bleek te zijn. Al haar reeds uitgebrachte singles deden het heel erg goed binnenin het Belgische muzieklandschap en ze werd zelfs één van de revelaties van het legendarische radioprogramma Duyster op Studio Brussel. Laat de meeslepende hese stem van Camille Camille je ziel kalmeren en dompel jezelf onder in haar weemoedige melodieën van zachte slaapkamermensen, die op subtiele wijze hoop en melancholie samenbrengen.

Camille Camille’s debuut ‘Could You Lend Me Your Eyes' verschijnt op 17 september op het Belgische label On The Level.