Frankie Fame
We Are Open 2022

Frankie Fame

Michael Franck, alias Frankie Fame maakt vrolijke, warme cosmo-pop. Funky gitaren met psychedelische synthgeluiden vormen de basis van de geniale Frankie Fame sound! Bar weer? Een dipje? Frankie Fame is de remedie. Drift met zijn nummers mee naar een plek waar je de zon op je huid voelt en kiekeboebels krijgt!

Frankie was de frontman van de funky ruimte-popband Skinny Dynamite. Daar bloeide hij op door de energie van live optreden en de verbinding met het publiek. De band deed het jarenlang goed, met veel opwindende optredens. Frankie werkte ook als technicus bij Nice Recordings samen met blackwave., The Calicos, Gepetto and The Whales en David Ngyah. Fun Fact, de pastelkleurige kostuumdrager is de schoonbroer van Willem Ardui.

En nu, met hernieuwde inzichten, een volwassen sound en een herboren enthousiasme komt Frankie in november met zijn nieuw album “Frame”. Hiermee brengt Mr. Fame een popalbum dat zowel diepgang als eenvoud brengt in 11 tracks. Of zoals hij het zelf zegt: “een popalbum dat oprecht aanvoelt zonder té serieus te zijn.”