DEMO IN A DAY

Als muzikant of band in Trix een volwaardige demo komen opnemen in onze studio, op één dag, voor slechts €250, inclusief persoonlijke begeleiding en technieker? Klinkt too good to be true, maar dat kan dus wel degelijk!

/ WAT HOUDT HET EXACT IN?

Je stelt je in onze vernieuwde Trix Studio op zoals je live of tijdens een repetitie zou spelen en zo wordt ook alles live opgenomen. Op deze manier blijf je als muzikant / band zo veel mogelijk in je eigen of gezamenlijke comfort zone. Je wordt doorheen heel het opnameproces professioneel begeleid door onze ervaren studiotechnieker (van opbouw tot afbraak).

Op het einde van de dag ontvang je een volwaardige demo met 2 tot maximaal 4 tracks (afhankelijk van de lengte van de nummers) in een ruwe mix, helemaal klaar om je te laten horen aan de buitenwereld.

/ HOE IS DE DAGINDELING?

Een 'demo in a day' bestaat uit 10 aansluitende uren (van 10u00 tot 20u00) die ongeveer als volgt ingedeeld worden (voor een standaard band):

  • 2 uur opbouw / soundcheck
  • 3 uur inspelen nummers / opnames
  • 2 uur zang- en gitaar-overdubs
  • 1 uur afbreken / opruimen
  • 2 uur ruwe mix maken in samenspraak met de muzikanten

Deze indeling kan per sessie uiteraard licht wijzigen of aangepast worden. Dit naargelang je bandbezetting en steeds in voorafgaand overleg met de studiotechnieker.

/ HOE KLINKT HET?

Om een idee te krijgen van hoe zo'n ruwe demo-mix ongeveer klinkt, kan je enkele van de op dezelfde manier in de Trix Studio opgenomen 'Kelder Recordings' beluisteren en bekijken.

/ EXTRA OPTIES?

Wil je de ruwe mixen achteraf toch nog verder laten afwerken tot een volwaardige mix met mastering, helemaal klaar om uitgebracht te worden (op cd, vinyl, ...)? Ook dat kan. Reken voor een volledig afgewerkte mix door onze studiotechnieker (met enkele tussentijdse revisies) op €100 per track en voor de mastering door Larsson Mastering op €50 per track.

/ EXTRA VRAGEN OF EEN 'DEMO IN A DAY' VASTLEGGEN?

Stuur even een mailtje naar info@trixonline.be.