MYSTIC KIDS / Community

MYSTIC KIDS / Community

Met Mystic Kids daagden we jonge makers tussen 20 november en 18 december 2020 uit om te blijven creëren. Want dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. In vijf categorieën vuurden 10 coaches challenges op ze af. Het resultaat is niet eens het belangrijkste: hopelijk wordt Mystic Kids een community die elkaar vindt, begrijpt en beïnvloedt. De coaches bekroonden hun favoriet per discipline met maar liefst €1000, die de makers kunnen investeren in een toekomstig project. 

Je kon een beat maken met een sample uit je favoriete kinderserie, rappen over je geboorteplek, een song schrijven, het artwork creëren voor je denkbeeldige plaat die jouw 2020 samenvatte of de nieuwe videoclip shooten voor Eefje De Visser's 'Maak Het Stil'. 

Meer dan 50 creatieve makers stuurden in 2020 een inzending in. Bekijk alle inzendingen en ontdek de winnaars op mystickids.be

De inspiratie voor Mystic Kids is gegroeid uit het gelijknamige kunstwerk van Anne-Mie Van Kerckhove (AMVK) dat je kan bewonderen in Trix. Mystic Kids is een lichtwand met computerprint die als een spiegel focust op de transcenderende ontdekkingstocht van elke jonge mens, doorheen het positieve en het negatieve. Langsheen de zwarte gaten van de ogen, waar alles ingaat en ook terug uitkomt, wordt een veelkleurige wereld opgebouwd van mysterieuze verten, grootstad en melancholie, maar vooral met beloften van creativiteit, intensiteit, vriendschap en groepsgevoel.