Open Call: Word grafische resident in Trix!

We zoeken grafische residenten voor ons (zeefdruk)atelier SPOOR

Trix selecteert voortdurend interessante artiesten om een project uit te werken. We geven hen ruimte, een werktafel, een bruisend netwerk, internet en zeefdrukinfrastructuur. De termijn van de residentie hangt af van jouw noden.

Zou je graag grafisch resident worden? Doe hier je voorstel voor 7 januari 2024:

 


Belangrijke dingen om in het achterhoofd te houden bij je indiening:
- Zorg dat je als potentiële resident een gericht project hebt om aan te werken.
- Kennis van zeefdruk is een plus, maar geen must. Interesse wel!
- Laat ons weten wat je precies nodig zou hebben om dit project te realiseren: bijvoorbeeld een werkplek, netwerk, uitwisseling, iets anders?
- Je project heeft een duidelijk eindpunt.
- Een residentie duurt maximum een jaar, afhankelijk van je project.

SPOOR is een gedeelde ruimte

SPOOR staat op het kruispunt tussen beeld en muziek, een ruimte waar muzikanten zeefdrukken, illustratoren en vormgevers mixtapes uitwisselen en beeldende kunstenaars uit de krochten van het atelier kruipen om een LP vorm te geven. SPOOR specialiseert zich in de eerste plaats in zeefdruk. Het is een labo voor experiment, waar verbinding, uitwisseling en creatie centraal staan.

In (zeefdruk)atelier SPOOR vind je een belichtingstafel, 2 zeefdruktafels met aanzuiging, ramen, rakels, een droogkast voor zeven, textielcarrousel, droogrekken, zeven en materiaal

Een alliantie van Frans Masereel Centrum, Afreux, Gezeever, zeefdrukkers, residenten, kunstenaars, muzikanten, jongeren, Trix, …