Bewuste voeding

De laatste jaren is de trend van vegetarische en veganistische voeding groter en groter geworden. Ook de vraag van bands en artiesten naar vegetarisch, veganistisch en biologisch eten is de laatste jaren enorm gestegen. Wij willen hierin een voortrekker zijn. Onze catering voor artiesten en crew is bijna volledig vegan.

Daarnaast zorgen we ervoor dat onze voeding zo veel mogelijk lokaal, afvalarm en biologisch is. Zo kopen we producten bij bioboerderij De Kijfelaar, groothandel Biofresh en buurtwinkel Rico Lab. Ook onze snacks in de backstageruimtes zijn Bio Fairtrade. Indien we uitzonderlijk toch vlees of vis aankopen zijn deze ook 100% biologisch.

We houden ook rekening met afvalverwerking en voedseloverschotten. Sorteren is heel belangrijk voor ons. Flessen, plastic, papier … het wordt uiteraard allemaal gescheiden zoals het hoort. Sinds enkele jaren zijn we overgestapt naar herbruikbare PC bekers en biologisch afbreekbare rietjes. Voedseloverschotten zijn er niet vaak. Als er toch wat overschotten zijn, vriezen we ze in of kan ons vrijwilligersteam ervan genieten.

Al het water in de backstages komt uit een Robinetto, een watertap voor horeca. In België gooien we ieder jaar meer dan 2,5 miljard drankverpakkingen weg en worden er miljoenen kilometers gereden om water te transporteren. En dat terwijl er gewoon perfect kwalitatief en duurzaam water uit de kraan komt. We voorzien ook steeds voldoende herbruikbare waterflesjes, waardoor we heel wat afval vermijden (ongeveer zo'n 3500 à 4000 plastic flesjes van 0,5 liter water sinds de introductie van de watertaps).

Naast deze acties doen we uiteraard nog veel meer. Denk maar aan het bewust omgaan met seizoensgroenten, biologische thee, plantaardige alternatieven voor melk, ecologische afwasmiddelen, etc. ….

Er zijn nog veel meer ideeën die we in de toekomst willen implementeren. We zitten dus allesbehalve stil!