Mobiliteit

Mobiliteit staat nog steeds terecht erg hoog op de agenda in Vlaanderen en zo ook op die van Trix. Want nog altijd verliezen we met zijn allen veel tijd in de file en is de luchtkwaliteit niet wat ze moet zijn. Tegelijk zijn er meer mogelijkheden en alternatieven dan ooit (autodelen, carpoolen, fietsleasen, speed pedelecs, e-steps ...). We blijven dus alert en passen onze werking aan waar mogelijk om die alternatieve vervoersmogelijkheden mogelijk te maken en in de kijker te zetten bij een bezoek aan Trix.

In de meeste gevallen eindigen concerten en events ten laatste om 22u30, zodat huiswaarts keren met het openbaar vervoer mogelijk is. Tramhalte 'Hof Ter Lo' (lijn 10) ligt vlakbij Trix en gaat zonder overstappen heen en weer naar het Centraal station van Antwerpen. Kom je met de trein naar Antwerpen? Dan is Trix zo op slechts twee tramhaltes van Antwerpen-Centraal gelegen.

Trix is in Antwerpen bovendien gemakkelijk bereikbaar te voet of met de fiets, al dan niet in combinatie met een ander vervoermiddel. We beschikken over een grote fietsenstalling bij de ingang van het gebouw. Het dichtstbijzijnde Velo-station (op 450m van onze voordeur).

Niet alleen tijdens de Week Van De Mobiliteit zetten we deze alternatieve mobiliteitsmogelijkheden in de verf, ook in de reguliere jaarwerking zetten we dit regelmatig in the picture (o.a. in onze Plan Your Visit-mailings naar ticketkopers).

Uiteraard kan je ook nog steeds met de auto naar Trix komen. Maar denk dan zeker ook eens aan carpoolen. Het biedt niets dan voordelen: het is gezelliger, goedkoper, beter voor het milieu en je moet minder parkeerplaats zoeken. We zijn momenteel in gesprek met mogelijke partners om dit praktisch zo handig mogelijk te organiseren.