blackwave.
/ Frankie Fame

blackwave.

De onbetwiste meesters van de Belgische hiphop. Debuut: Are We Still Dreaming?

blackwave.

blackwave., het project van de Antwerpse producer Willem Ardui en rapper Jay Walker, doet denken aan de vroegste, meest jazzy nummers van The Roots, aan de wereldwijze straatsoul van Mos Def en aan de slimme hiphopfunk van Pharoahe Monch of The Pharcyde. Er zit een lekkere scheut nineties in, maar de heren tillen deze heerlijk smeuïge groove live probleemloos naar vandaag. 

Hun eerste EP mic check kwam uit in 2017 en werd - net als hun stomende concerten - meteen extreem goed ontvangen. Daarna ging het snel. Single ‘Elusive’ met David Ngyah wordt instant hotshot op Studio Brussel en klopt af op meer dan 7 miljoen streams op Spotify alléén. Afgelopen zomer sloten ze Klub C op Rock Werchter af en lieten ze de Pukkelpopwei vollopen.

Debuutalbum Are We Still Dreaming? - dat uitkwam begin November - leverden hen zomaar eventjes in Humo vier sterren en de titel "de onbetwiste meesters van de Engelstalige frithop" op.

Dit voorjaar komen ze nog eens thuis, in Trix. Whasgood?!

Lees meer

Frankie Fame be

'Interstellar poster boy' Frankie Fame is een geboren performer, een multi-instrumentalist en een uitzinnig danser. Hij lijmt zijn catchy hooks en eigenzinnige grooves op kosmische wijze aan elkaar. Stap in zijn wereld, en je wil er nooit meer weg!

Lees meer