BLITZEN TRAPPER + THE DUTCHESS AND THE DUKE

BLITZEN TRAPPER + THE DUTCHESS AND THE DUKE


De reputatie van grunge-bakermat heeft het Sub Pop-label lang als een molensteen om de nek gehangen, maar de laatste jaren heeft het label uit Seattle zich met groot succes een nieuw profiel verworven als thuisbasis van bebaarde folkrockgroepen als Fleet Foxes, Iron & Wine, The Shins en het uit Portland (VS) afkomstige Blitzen Trapper. Laatstgenoemde zesmansband bracht in 2008 het bijzonder sterke vierde studioalbum 'Furr' uit. De titel van het mooiste liedje van de plaat, 'Black River Killer', is ook de naam van een aanvullende EP met zeven liedjes. De folkrock van Blitzen Trapper rammelt en kraakt aan alle kanten, de drums klinken als kartonnen dozen en soms vraag je je af of ze wel hebben afgesproken wie wat zingt. Als deze manier van werken echter steeds leidt tot ontroerend goede nummers, dan hoor je ons niet klagen. Niet te missen voor fans van Beck, Pavement of Fleet Foxes.

The Dutchess and The Duke zijn de band rond singer-songwriters Jesse Loritz en Kimberly Morrison uit Seattle. Hun debuut 'She's The Dutchess, He's The Duke' van zowat anderhalf jaar geleden deed al heel wat stof opwaaien, vooral dan het stof dat stilaan de oude Stones en Dylan platen bedekt. Met een geluid dat regelrecht uit de 60's rock dateert en een donkere inhoud meedraagt stoppen ze de tijdloze muziek van weleer in een hedendaagse jas. De nieuwe plaat kwam er in het najaar van 2009 en is 'Sunset/Sunrise' getiteld. De muziek is er ondertussen nog rijker op geworden en vertoont meer en meer indie-folk elementen. Een betere support voor Blitzen Trapper lijkt ons moeilijk te vinden.

Tijdschema:
- 20u00: deuren
- 20u30 - 21u10: The Dutchess and the Duke
- 21u30 - ??u??: Blitzen Trapper

COMBITICKET - BLITZEN TRAPPER - PHOSPHORESCENT - MICAH P. HINSON
Fans van het genre mogen zeker niet vergeten ons programma van naderbij te inspecteren. We bieden namelijk een voordelig combiticket aan voor de concerten van Blitzen Trapper (19 mei), Phosphorescent (20 mei) en Micah P. Hinson (31 mei)! Voor slechts € 25 kan je in TRIX komen kijken naar 3 meer dan uitzonderlijke alternative country concerten. De combitickets kan je bestellen via volgende link:
https://tickets.ticketmatic.com/?k=A6NqgIrCNiI&l=nl

Voor dit concert worden cultuurcheques toegelaten (wel eerst even reserveren via mail!).