(Don't) Mind The Future
met Tom Kestens, Rrita Jashari, Frederik Sioen, Flor Houter, Lady Blaxx & Annelies Moons / Wat is de impact van Belgische muziekcultuur op de maatschappij?

(Don't) Mind The Future

En wat kunnen we daarover leren in een periode zonder fysieke cultuurbeleving?

 

10.02 12:30 - 13:30
Wat is de impact van Belgische muziekcultuur op de maatschappij?

Wat is het effect van de Belgische muziekcultuur op onze samenleving? En vooral, wat kunnen we daarover leren in een periode zonder fysieke cultuurbeleving? In dit gesprek leggen enkele kenners binnen de sector hun expertise samen. Want als de Belgische muziekcultuur wel degelijk een positief effect heeft op onze gemeenschapsvorming, hoe zorgen we er dan voor dat dit zo blijft?

Gasten

Keynote: Tom Kestens (Artist & Strategy Consultant, Adviseur van minister Vandenbroucke) 

Muzikant Tom Kestens was de drijvende kracht achter de Artiestencoalitie en de Crisiscel Cultuur. Hij blikt terug op een crisisjaar dat onze oude problemen op scherp zette. Het kwetsbare eco-systeem rond kunstenaars, hun gebrekkige sociale bescherming, de nood aan fair practice overal. Maar 2020 toonde ook de enorme verantwoordelijkheidszin en overlevingsdrang van de hele sector. In ‘HET JAAR NUL  - pleidooi voor een doorstart’ focust Tom op twee elementen die ons zullen redden: meerstemmigheid en resultaatsgedreven samenwerking. 

Panelleden
Rrita Jashari (Programmator VK)
Frederik Sioen (Coördinator Kunstenoverleg Gent)
Flor Houter (Hulpverlener JAC Vlaams-Brabant)
Lady Blaxx (Muzikant)

Moderator: Annelies Moons (Radio 1)