FEEDER + STEREO GRAND

FEEDER + STEREO GRAND


Feeder is een Britse rockband uit Wales, gevormd in 1992 door zanger Grant Nicholas, drummer Jon Lee en bassist Taka Hirose. Na twee eerder matig ontvangen maar kwaliteitsvolle albums volgt de brede doorbraak met het in 2001 uitgebrachte 'Echo Park'. De singles 'Buck Rogers' en 'Piece By Piece' doen het zeer goed. Datzelfde jaar volgt echter ook een grote tragedie voor de band, namelijk de plotse zelfmoord van drummer Jon Lee. Feeder besluit daarop toch door te gaan als band en voor de opnames van het vierde album krijgt de band hulp van Mark Richardson, de ex-drummer van Skunk Anansie. Het is geen wonder dat 'Comfort In Sound' (2003) een album is dat zowel muzikaal als tekstueel bol staat van emotie. Het nummer 'Just The Way I'm Feeling' daaruit wordt een grote hit.

In 2005 volgt met 'Pushing The Senses' opnieuw een full-album en dat jaar staan ze ook te pronken op de affiche van Rock Werchter. De heren blijven op regelmatige basis nieuw werk uitbrengen en sinds 2006 ligt er met 'The Singles' zelfs een heus verzamelalbum in de winkelrekken. Dat jaar spelen ze - tien jaar na hun eerste passage daar - ook op dat andere grote Belgische festival: Pukkelpop. Eerder dit jaar verscheen met 'Renegades' alweer het zevende studioalbum van de band. Met een nieuwe drummer (Karl Brazil) deze keer, aangezien Mark Richardson sinds de comeback van Skunk Anansie opnieuw daar achter de drumvellen zit. Live staat Feeder echter nog steeds als geen ander garant voor een stomend rockfeestje vol tomeloze energie en oerdegelijke songs.

In 2008 ontstaat Stereo Grand, een pop-rock-electroproject Stefan Boucher aan de drums, Yves Daloze op gitaar en Lionel Walrant op bas. De band speelt een mix van Belgisch-Schotse rock. Ze leggen momenteel de laatste hand aan de opnames van hun nieuwe album dat ze officieel zullen voorstellen in 2010, na her en der een aantal podia en concerten te hebben afgeschuimd op het vasteland en aan de overkant van het kanaal.