MEURIS2010 + BOYSHOUTING

MEURIS2010 + BOYSHOUTING


Het concert van MEURIS met in het voorprogramma BoyShouting van vrijdag 16 april wordt om groepstechnische redenen (én twee bevallingen bij de groepsleden…) verschoven naar zaterdag 15 mei.
Tickets blijven uiteraard geldig. Online tickethouders worden spoedig op de hoogte gebracht. Met vragen kan je steeds terecht op info@trixonline.be


MEURIS2010 is het muzikaal project waarmee Stijn Meuris dit jaar een brug slaat tussen zijn afgesloten Noordkaap- en Monza-periode, en things to come. Ervan uitgaande dat er met de songs van die twee bands nog veel meer te beleven valt, trekt Meuris de studio in voor opnames van ‘Spectrum’, een cd waarop een handpicked selectie uit 10 jaar Noordkaap en 10 jaar Monza een nieuwe beurt krijgen: geen covermateriaal dus, of opgepoetste replica’s van bestaande nummers, maar wel scherpe versies van bekende en onbekende songs. Een muzikale variant van een director’s cut, zeg maar. ‘Spectrum’ wordt opgenomen in de legendarische Brusselse ICP-studio, onder productionele leiding van toetsenman Ad Cominotto, die ook live met MEURIS2010 zal meespelen. Het album verschijnt half maart, en zal vooraf gegaan worden door een nieuwe single, of door een herwerkte versie van een oud nummer. Die beslissing zal in de mixfase van ‘Spectrum’ genomen worden. ‘Spectrum’ verschijnt bij EMI Belgium.

Op 15 mei komt MEURIS2010 naar TRIX. Naast Stijn Meuris en Ad Cominotto (Arno, Charles et les Lulus, Adamo…) bestaat de ijzersterke band uit drummer Dirk Loots (Monza, Arsenal), gitarist Bruno Févery (Monza, Arsenal, Arno, Garland Jeffreys), bassist Mirko Banovic (Arno, Arsenal, Sioen, Garland Jeffreys) en gitarist Kris Delacourt (Monza, White Circle Crime Club, Papermouth). Vlak voor kerstmis 2010 wordt MEURIS2010 opgeheven.

In de periode september 2008 - mei 2009 schreef boyShouting een 100-tal songs. Elke song werd op één dag tijd gecomponeerd en opgenomen om dan met een handgemaakt hoesje naar een unieke koper te worden verstuurd, die daarvoor tot 100 euro veil had. Op deze manier werd het album met de toepasselijke titel 'boyShouting & the shareholders of his thoughts' gefinancierd. Helemaal uit het niets komt boyShouting (né Marc Wetzels) niet tevoorschijn, hij bracht als frontman met de eigenzinnige Limburgse band COEM reeds vijf albums uit en verdiende de afgelopen 10 jaar in zowat half Europa zijn pluimen, getuige hiervan de vele bevlogen recensies en een zorgvuldig opgebouwde en sterk gesmaakte live-reputatie. En laat dit nu ook helemaal zijn ding zijn wanneer hij solo aan het werk gaat. Live is boyShouting een one-man-band en dat mag je letterlijk nemen. Gewapend met enkel een gitaar, percussie en een loopstation bouwt hij zijn songs laag per laag op tot je het gevoel hebt naar een volledige band te luisteren.