MINUS THE BEAR + I WAS A CUB SCOUT + THE SEDAN VAULT

MINUS THE BEAR + I WAS A CUB SCOUT + THE SEDAN VAULT

200% indie avond! (ism Heartbreaktunes)

De voorbije zes jaar timmerden Minus The Bear al sterk aan hun weg in de rockwereld en met hun derde full-cd “Planet of Ice” slaan ze het pad in dat ongetwijfeld een nog breder publiek zal aanspreken dan hun voorgaande platen, “Highly Refined Pirates” (2002) en “Menos el Oso” (2005). Er wordt een meer elektronisch tintje gegeven aan de sound en dat is dankzij nieuw lid Alex Rose, wie eerder al meewerkte als geluidsman voor “Menos el Oso”. Het nieuwe album laat zien dat deze indierockband toch een zekere evolutie heeft ondergaan: meer catchy zang- en gitaarlijnen en stevig drumwerk in een eeuwige zoektocht naar de balans tussen het experiment en zeer aanstekelijke melodieën. Denk aan Karate dat in gevecht gaat met het ritmische van Battles, denk aan de melancholie van Death cab For Cutie en je hebt Minus The Bear. Combineer dit met een ijzersterke live-reputatie en wees overtuigd!

Het Britse I was a Cub Scout bestaat slechts uit twee welpen die de taken netjes verdelen. Todd Marriott sprokkelt de nummers en William Bowerman doet het zwaardere slagwerk. Samen sterk! Momenteel werken ze aan hun eerste album “I Want You to Know, There Is Always Hope" met producer Hugh Padgham, die eerder al werkte aan platen van XTC en Psychedelic Furs. Je hoort zeer zeker de invloed van voorgenoemde bands en als je graag enkele recente referenties wil zijn Bloc Party en The Postal Service nooit veraf. Ons podium staat netjes gesjord klaar.

The Sedan Vault combineert - op een soms Mars Volta-achtige wijze - ijle mysterieuze sfeermuziek met chaotisch rockende uitbarstingen, gaande van emocore tot bizarre elektronische breaks in een ontzagwekkende duisternis. Hun eerste full-album "Mardi Gras of the Sisypha" bevat 6 meesterlijke noisetracks die je op een fascinerend postmodern avontuur meenemen. Wij hopen bovendien op een voorsmaakje van hun opvolger die ongetwijfeld even raak zal zijn als het debuutalbum.

Minusthebear website

Minusthebear myspace

I was a Cub Scout website

I was a Cub Scout myspace

Samenwerking met HEARTBREAKTUNES

 • ticket-sale at stores:
  - all FNAC stores (Antwerpen, Brugge, Liège, Wijnegem, Gent, Brussels, Leuven)
  - Brabo - Grote Markt 54 - 2000 AntwerpenPhone: +32 (0)3 233 10 78
  - Fat Kat - Lange Koepoortstraat 51 - 2000 AntwerpenPhone: +32 (0)3 232 09 41
  - Caroline Music - Passage St.-Honoré 20 - 1000 BrusselsPhone: +32 (0)2 217 07 31
  - Giga Swing - Kapelstraat 26 - 3500 HasseltPhone: +32 (0)11 22 25 08
  - JJ Records - Parijsstraat 32 - 3000 LeuvenPhone: +32 (0)16 23 40 27