PHOSPHORESCENT + ROCKY VOTOLATO + FOREST FIRE

PHOSPHORESCENT + ROCKY VOTOLATO + FOREST FIRE


Drie jaar geleden maakt Phosphorescent (Matthew Houck) grote indruk met zijn derde album ‘Pride’, door diverse media meermaals uitgeroepen tot niet minder dan geniaal. Ook Humo was destijds volledig mee: "Matthew Houcks geweeklaag herinnert afwisselend aan Neil Young en Will Oldham, al snijdt het spirituele (een misbruikt woord, maar hier écht op zijn plaats) 'My Dove, My Lamb' nog - nóg - dieper dan Oldhams 'I See a Darkness'." Niet alleen de sfeer, maar ook de teksten van Matthew Houck zijn echter bepalend voor de muziek. Hier en daar wordt Houck zelfs ‘de nieuwe Bob Dylan’ genoemd. Vorig jaar verscheen het album 'To Willie', een plaat met uitsluitend covers van één van zijn grote helden: country-grootheid Willie Nelson. Ook dat was opnieuw een voltreffer vol gemoedelijke nummers die in een heerlijke countrysfeer baden. In mei verschijnt het nieuwe album van Phosphorescent ('Here's to Taking It Easy') met opnieuw eigen composities.

Klik hier om "It's Hard to Be Humble (When You're From Alabama)", het eerste nummer van de nieuwe plaat, te beluisteren / downloaden.

Rocky Votolato raakt al jaren de juiste snaar. Eind jaren ’90 schreeuwde hij de longen uit het lijf met zijn indierock band Waxwing, waarin ook broer Cody speelde, die iets later de gitaarpartijen bij The Blood Brothers
voor zijn rekening zou nemen. De laatste tijd bewandelt Rocky de
solo-paden, maar heeft hij nog niet ingeboet aan intensiteit. Vaak bijt
hij als het ware in de microfoon om daarna weer zalvend de prachtige
melodielijnen te ondersteunen.

Het verhaal dat iedereen die in 1966 een exemplaar van het debuut van The Velvet Underground kocht zelf een bandje startte, mag genoegzaam bekend zijn. Ook dat die wetmatigheid nog steeds lijkt op te gaan. Forest Fire is zo'n band die niet bang is om te laten horen dat de elementaire rock ‘n’ roll, de voortdenderende drums en vooral de gitaarmuren blijven inspireren.  Het kwartet komt uit het überhippe Brooklyn en was zo sympathiek om hun eerste album overal over het internet te verspreiden (hier te streamen). Ze maken plezierig rammelende rock, die zwabbert van psychedelica naar Americana, maar vooral een aan de Velvets herinnerend elementair geluid heeft. Niet altijd even zuiver, wel pakkend.

COMBITICKET - BLITZEN TRAPPER - PHOSPHORESCENT - MICAH P. HINSON
Fans van het genre mogen zeker niet vergeten ons programma van naderbij te inspecteren. We bieden namelijk een voordelig combiticket aan voor de concerten van Blitzen Trapper (19 mei), Phosphorescent(20 mei) en Micah P. Hinson (31 mei)! Voor slechts € 25 kan je in TRIX komen kijken naar 3 meer dan uitzonderlijke alternative country concerten. De combitickets kan je bestellen via volgende link:

Tijdschema:
- 20u00: deuren
- 20u20 - 20u50: Forest Fire
- 21u00 - 21u40: Rocky Votolato
- 22u00 - ??u??: Phosphorescent

Voor dit concert worden cultuurcheques toegelaten (wel eerst even reserveren via mail!).