THE CASSANDRA COMPLEX + SIGNAL AOUT '42 + SPETSNAZ + REVCO WORLD + ARMAGEDDON DILDOS + MARTIN DEVILLE'S SIGUE SIGUE SPUTNIK + BODY ELECTRIC + BUZZ

THE CASSANDRA COMPLEX + SIGNAL AOUT '42 + SPETSNAZ + REVCO WORLD + ARMAGEDDON DILDOS + MARTIN DEVILLE'S SIGUE SIGUE SPUTNIK + BODY ELECTRIC + BUZZ

'Bodybeats Festival II'
Bodybeats stelt trots de tweede versie van het 'Bodybeats Festival' voor. Zoals de naam van het festival doet vermoeden staan er alleen bands op het programma waar de mensen van Bodybeats in het verleden al mee samengewerkt of vertegenwoordigt hebben of die ze simpelweg steengoed vinden.

THE CASSANDRA COMPLEX (UK) is ondertussen al actief sinds midden jaren ’80 en zijn nooit echt ver weg geweest. Deze cross-over electro-punks staan bekend voor hun adembenemende en energieke optredens zoals ze twee jaar geleden nog met succes bewezen op het jaarlijkse BIMFEST (2008). Er is dus geen twijfel dat de heren op deze tweede editie van het BodyBeats festival nogmaals zullen bewijzen ‘alive & kicking’ te zijn! Eén van hun meest ingetogen doch bekendste nummers is waarschijnlijk ‘One Millionth Happy Costumer’ dat op de destijds ultieme E.B.M. verzamelaar ‘This Is Electronic Body Music' (PIAS, 1988) prijkte.

SIGNAL AOUT ’42 (B) is bij het bredere publiek waarschijnlijk minder bekend als hun collega’s van Front 242, maar zeker niet zo bij onder de E.B.M/electro freaks. Ook op hun nieuwste album ‘Vae Victus’ is bezieler Jacky Meurisse trouw gebleven aan zijn roots, donkere, samenhangende sfeervolle maar te gelijk ook dansbare Electro. Signal Aout ’42 zet gemakkelijk de zaal in beweging en slaagt er in een ambiance te creëren waar menig hedendaags Electro band een puntje kan aan zuigen!

SPETSNAZ (SE), genoemd naar de gelijknamige Russische en elitaire ‘Special Forces’, en duidelijk geïnspireerd door bands zoals D.A.F., Die Krupps en Nitzer Ebb, heeft dit Zweeds duo eigenlijk geen introductie meer nodig want zij wisten in korte tijd uit te groeien tot één van de belangrijkste Electro/Nu-EBM bands van vandaag. Hun debuut album ‘Grand Design’ verkocht snel uit en werd een ‘must have’ in electro middens. Kort daarop tekende de heren bij één van Duitsland’s grootste independent labels, Out Of Line, die het debuut album meteen heruitgaven. Onnodig te zeggen dat de energieke frontman Pontus Stalberg en ‘human drummachine’ Stefan Nilsson het publiek zo op hun hand hebben.

REVCO WORLD (B) is één van de vele projecten van Belgisch enfant terrible Luc Van Acker en is een eerbetoon aan het oorspronkelijk project Revolting Cocks, dat ooit nog door Luc zelf, samen met ‘soortgenoten’ Al Jourgenson (Ministry) en Richard 23 (Front 242) opgericht werd. Revco World is dus in wezen een tot de kern vereenvoudigde en persoonlijke versie van de voornoemde en ondertussen welbekende Revolting Cocks. Dit is de unieke gelegenheid om REVCO klassiekers zoals ‘No Devotion’, ‘Attack Ships’, ‘TV Mind’, ‘Stainless Steel providers’ en ‘Do Ya Think I’m Sexy’ eens stevige uit de boxen te horen knallen!

ARMAGEDDON DILDOS (D) is een Duitse band die al in 1988 de kop op stak. De naam is afgeleid van de Amerikaanse slang benaming voor intercontinentale ballistische raketten. Terwijl zij nog steeds heel populair zijn in hun heimat wisten zij ook wereldwijd electro fans te bekoren met o.a. één van hun bekendste wapenfeiten ‘East West’ dat onlangs werd heruitgegeven door Infacted Records. Gezien de Dildos nog nooit op Belgische bodem speelden, zijn de verwachtingen hoog!

MARTIN DEVILLES SIGUE SIGUE SPUTNIK (UK) is zonder twijfel de meest flamboyante verschijning op deze editie van het BodyBeats Festival. Martin Degville, de enige echte originale Sigue Sigue Sputnik zanger wist zich nog maar eens te omringen door enkele extraordinaire muzikanten om u de Sigue Sigue Sputnik klassiekers van weleer, zoals '21st Century Boy', 'Sex Bomb Boogie', 'Success' en 'Dancerama' te presenteren. Een optreden dat je moet gezien hebben!


BODY ELECTRIC (B) is een Belgische The Sisters Of Mercy tribute band die er in slaagt beangstigend gelijkend als het origineel te klinken, sommigen durven zelfs te beweren ‘even better then the real thing’! Wij onderwierpen Body Electric reeds aan een toelating examen in een afgeladen Bar Mondial en zagen dat het goed was! Vergeet het blaffende en jankende geluid van neergeknuppelde en stervende zeehonden dat Andrew Eldrich tijdens TSOM optredens meestel ten gehore brengt! Dit is uw kans om nummers zoals ‘Alice’, ‘Temple Of Love’ en ‘Floorshow’ eindelijk eens te horen zoals ze live zouden moeten klinken.

BUZZ (FR) is een Frans project dat ook al in de eind jaren ’80 zijn oorsprong vond maar dat in 2006, na jaren stilte, weer tevoorschijn kwam op podia alom. Sinds die wederopstanding brachten de heren al 4 albums uit en deden zij remixen voor o.a. Implant en Signal Aout ’42.
 Dit stevige electro-crossover combo heeft de eer de tweede editie van het BodyBeats Festival te openen! Mis ze niet!

Voor dit concert worden geen cultuurcheques toegelaten.