THE PIETASTERS + SMOOTH LEE

THE PIETASTERS + SMOOTH LEE

Een organisatie van Heartbreaktunes

Net zoals zovele bands begonnen The Pietasters, ondertussen al 17 jaar geleden, met het coveren van hun favoriete muziek, in hun geval punk en ska. Vanaf wanneer ze eigen nummers maakten duurde het echter niet lang voordat ze ontdekt werden door opper-Toaster en Moon Ska-oprichter Mr. Bucket, die hen gelijk een label en een tour met The Toasters bezorgde. Van het ene kwam het andere en voor ze het goed en wel beseften, hadden ze getekend bij Epitaph en nog wat later bij sublabel Hellcat. En net wanneer ze dachten dat ze stilaan een hoogtepunt bereikt hadden, vroeg niemand minder dan James Brown hen als backing band. Er kan terecht opgemerkt worden dat dit niet zomaar elke groep overkomt. Hun succes hebben ze dan ook volledig aan zichzelf te danken.

The Pietasters staan altijd garant voor een energieke mix van ska, reggae, soul en rock, uiterst aanstekelijke en grappige teksten, gezongen door de unieke stem van Stephen Jackson, en liveshows die je lang bijblijven en spontaan aan het dansen brengen. Door de jaren heen is er ook een zekere evolutie te merken. Terwijl bij hun eerste cd’s (bv. 'Oolooloo, Willis') drinken en plezier maken centraal staat, wagen ze zich bij hun gloednieuwe cd 'All Day' aan een meer volwassen sfeer, geïnspireerde teksten en hier en daar wat motown, maar dit allemaal zonder hun typische authentieke sound en zin voor variatie en experiment te verliezen. In Trix brengen ze hun enige Belgische concert, en meteen de eerste show van hun Europese tour. Let’s skank the night away!

http://www.myspace.com/thepietasters

De mannen van Smooth Lee zijn goed op weg heel het Europese ska en punklandschap plat te spelen. De laatste jaren deden ze al verschillende mini-tours in Nederland, Groot-Brittanië, Frankrijk, en pas nog in Duitsland voor uitverkochte zalen met hun Mexicaanse label-buddies Panteón Rococó. Hun langverwachte debuutalbum 'Take Me', uitgebracht op Übersee Records, bevat zowel oudere als gloednieuwe songs, maar telkens gemaakt om stevig op te skanken: snelle ska-riffs veranderen subtiel in singalong streetpunk, om dan weer plaats te maken voor easy-going reggaevibes. Onnodig te zeggen dat dit live een feest is.

Een organisatie van Heartbreaktunes.