TRIXTRAX FEST  - NIEUW ZWART TRIO + THE ROTT CHILDS + BOSTON TEA PARTY feat. Tim Vanhamel + WILLOW + PAN!C TV

TRIXTRAX FEST - NIEUW ZWART TRIO + THE ROTT CHILDS + BOSTON TEA PARTY feat. Tim Vanhamel + WILLOW + PAN!C TV

Gratis TRIXTRAX festival sluit seizoen af!
Op zaterdag 22 mei sluiten wij alweer een TRIXTRAX seizoen af. Dit doen we sfeervol met jong talent, vuige rock en mystieke ervaringen.

nieuwZwart Trio
Ontsproten uit de samenwerking bij een dansvoorstelling van Wim Vandekeybus, dissecteert nieuwZwart trio diverse thema’s die draaien rond instinct, (her-)geboorte, leven en dood. Gitaarrifs van Mauro Pawlowski en Elko Blijweert, met daarbij de dreigende drums van Jeroen Stevens, dompelen de toeschouwer onder in een wereld van wilde, ontembare energie. Flarden tekst van Peter Verhelst, gebaseerd op twee gedichten uit zijn bundel ‘Nieuwe sterrenbeelden’, maken de onheilspellende sfeer compleet.

The Rott Childs
The Rott Childs brengen ons dan weer linea recta naar begin jaren negentig, toen indierock nog in zijn babyschoentjes stond en de hele postpunkmeute een hardcorescene had ontwikkeld. De vettige licks en directe aanpak van Jethro Volders, Chuck Dexters (beiden lid geweest van El Guapo Stunttteam), Wim Coppers (Officer Jones and his Car Patrol Problems) en Ben Younes (Pawlowski, Eat Lions) reiken tot aan de ruggengraat en doen uw ingewanden lillen als rottend vlees. Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.

Boston Tea Party
Het beloftevolle Boston Tea Party staat synoniem voor gestoorde noisepop, een overstuurde akoestiche gitaar, een homemade stompbox (aangedreven door een paar flamencoschoenen on speed) en stevig zingende stemmen. Tim Vanhamel is alvast fan en sleurde het duo mee de studio van dEUS in om hun debuutplaat 'Little Trouble Kids' te producen en nam hen op tour met zijn Eat Lions. Vanavond is hij tevens de special guest van dit zeer veelbelovende duo!

Willow
Nog een band die het ver kan schoppen is Willow. De groep eindigde derde in de befaamde Humo’s Rock Rally 2010, won daarenboven nog de KBC-publieksprijs en pakte ook al het publiek in op Rockvonk 2009. De jonge Vlaams-Brabanders grossieren in catchy, stevige en semi-dansbare indierock met knipogen naar de new wave van de jaren ’80. U danst toch ook!
Pan!c TV
Pan!c TV uit Sankt Vith, de band die we vonden op vi.be, zal de avond openen. Het trio bestaat sinds begin 2004 en speelt alternatieve rock. Elk lid heeft zijn eigen muzikale achtergrond die de muziek op zijn beurt beïnvloed. Daarom is het totaalgeluid beslist niet conventioneel te noemen. Mensen die het trio al eens aan het werk gezien hebben, spreken over een interessante en geslaagde mix van groepen als Queens of the Stone Age, Triggerfinger, Arctic Monkeys, Primus en zelfs de Evil Superstars.
Tijdschema:
- 19u30: deuren
- 20u15 - 20u50: Pan!c TV (bar)
- 21u00 - 21u45: Willow (club)
- 22u00 - 22u35: Boston Tea Party feat. Tim Vanhamel (bar)
- 22u45 - 23u30: The Rott Childs (club)
- 23u50 - 00u30: Nieuw Zwart Trio (bar)
- 00u30 - 02u00: My Bun Is Fried (bar) - DJ