WE ARE O'PEN - UITVERKOCHT!

WE ARE O'PEN - UITVERKOCHT!

DAS POP + MINTZKOV + DEZ MONA + BETTIE SERVEERT + THE GO FIND + SUKILOVE + THE BEAR THAT WASN'T + YUKO + BALTHAZAR + TOMMIGUN + ECHO BEATTY + BED RUGS
De beide concertavonden van WE ARE O'PEN zijn helemaal uitverkocht! Zowel via onze online ticketshop als via Fnac zijn er geen tickets meer beschikbaar.

WE ARE O'PEN
, natuurlijk ook in 2010. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari brengen we voor het tweede jaar op rij al wat hot is in Vlaanderen en Antwerpen naar onze Bar, Club én Zaal. Op het programma staan dit jaar Belgische toppers zoals Absynthe Minded, Das Pop, Customs, Mintzkov, Dez Mona en Paranoiacs op een totaal van ondertussen 22 bands. Voor slechts € 10 per dag of € 16 voor de twee krijg je een mooie greep van gevestigde waarden en nieuw aanstormend talent van eigen bodem! Niet te missen dus.

Cultuurcheques zijn voor dit concert toegelaten. Reserveren doe je via ina@trixonline.beBAR
20u35 - 21u15
ECHO BEATTY
23u45 - 00u30
THE BEAR THAT WASN'T
01u40 - 02u10
YUKO
CLUB

ZAAL
20u00 - 20u35
BED RUGS
20u45 - 21u25
BALTHAZAR
21u25 - 22u05
TOMMIGUN
22u00 - 22u50
BETTIE SERVEERT
22u50 - 23u40
THE GO FIND
23u30 - 00u20
MINTZKOV
00u40 - 01u30
DEZ MONA
00u50 - 01u50
DAS POP
02u20 - 03u00
SUKILOVE

DAS POP
00u50 - 01u50 - ZAAL

6 jaar na 'The Human Thing' herrijst Das Pop met een nieuwe plaat onder de arm. Niet dat ze in tussentijd hebben stilgezeten, bijna aanhoudend op tournee spelen ze onder andere op Glastonbury, O2 Wireless en Lovebox en als support voor Alphabeat, Gossip, Death Cab For Cutie en The Kills. De opnames voor de nieuwe plaat werden eigenlijk al 3 jaar geleden afgerond, maar fel geplaagd door een aantal onfortuinlijke omstandigheden duurt het nog tot oktober 2009 eer de plaat in de rekken ligt. Ditmaal bijgestaan door Stephen en David Dewaele produceren ze andermaal een onversneden popplaat waarmee ze hun naam alle eer aandoen. Das Pop ontstaat immers uit pure noodzaak: dankzij een chronisch gebrek aan echte popmuziek in België en een handvol geniale songs winnen ze in 1998 de Rock Rally. 12 jaar en 3 platen verder komen slimme mens Bent Van Looy en zijn kameraden zich helemaal kapot amuseren op ons podium.
website / myspace

MINTZKOV
23u30 - 00u20 - ZAAL

In 2007 komt het album '360°' uit, de plaat die voor Mintzkov het begin betekent van een nieuwe golf veroveringen in binnen- en buitenland. Met producer Mark Freegard (The Breeders, Manic Street Preachers) en een pak sterke songs rijgt de Antwerpse Rock Rally winnaar van 2000 de Afrekeningshits aan elkaar. In 2009 resideren ze een jaar lang in TRIX om te werken aan een nieuwe plaat. Een eerste voorsmaakje geven ze tijdens de vorige editie van We Are O'pen, waar de band enkele nieuwe songs uittest op het publiek. Exact een jaar laten stellen ze in TRIX 'Rising Sun, Setting Sun' officieel voor, een plaat die ze samen met producer Jagz Kooner (Primal Scream, Kasabian) opnamen. En wie hen tijdens de vorige editie aan het werk zag weet dat ze in onze Zaal voor een onvergetelijk vuurwerk zullen zorgen.
website / myspace

BETTIE SERVEERT (nl)
22u00 - 22u50 - ZAAL

Bettie Serveert is een Nederlandse indie-rockband ontstaan in 1990 en met een groepsnaam die refereert naar de toenmalige tennisspeelster Betty Stöve. Hun debuutplaat 'Palomine' uit 1992 is nog steeds een indie klassieker die de invloeden van Velvet Underground en Neil Young heerlijk mengt met melancholische teksten, catchy melodieën en een lo-fi-feel. De band, onder leiding van zangeres Carol van Dijk staat meteen op het podium van Pinkpop en raakt bekend tot in Canada en Amerika. Na de albums 'Lamprey' (1995), 'Dust Bunnies' (1997) en 'Venus In Furs' (1998) besluit drummer Berend Dubbe om de band te verlaten en te werken aan zijn sample-popproject Bauer. Tijdens de meeste concerten die volgen neemt Gino Geudens, drummer van onze toenmalige power popband Metal Molly zijn plek in. Met die andere Metal Molly en Sukilover Pascal Deweze en Mauro Pawlowski tourt Carol onder de naam Shadowgraphic City in 2002 door België. In 2010 brengt Bettie Serveert een nieuwe plaat uit. 'Pharmacy Of Love' is niet alleen hun beste plaat sinds 'Palomine', het album is ook opvallend hard. Dat zet meteen de toon voor hun Belgische clubtour die ze bij ons aftrappen!
website / myspace

DEZ MONA
00u40 - 01u30 - CLUB

Dez Mona begint als duo in 2003 wanneer zanger Gregory Frateur en bassist Nicolas Rombouts elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor jazz, gospel en theater. Het eerste concert dat ze samen brengen - in Recyclart in Brussel - doet hen besluiten om voortaan te blijven samenwerken en eigen nummers te maken. Niet veel later is Dez Mona geboren, een band die er bewust voor kiest om intensieve live-concerten te brengen, wat hen een stevige live-reputatie bezorgt. Het eerste album 'Pursued Sinners' komt er in 2005 en wordt integraal opgenomen in een kerk. Voor de opnames van de tweede plaat 'Moments Of Dejection Or Despondency' zwelt het duo zwelt aan tot een kwintet. Met drummer Steven Cassiers, accordeonist Roel Van Camp en pianist Bram Weijters krijgen grotere en meer percussieve arrangementen ook een plek in het repertoire. In de herfst van 2009 komt de derde plaat 'Hilfe Kommt' uit, de eerste single 'Carry On' wordt meteen vlotjes opgelegd op Radio 1. Het is een wondermooi album met stijlreferenties naar Anthony & Johnsons, Nina Simone, Jacques Brel en Gavin Friday.
website / myspace

THE GO FIND
22u50 - 23u40 - CLUB

The Go Find begint als nevenproject van Dieter Sermeus (zie ook: Orange Black) en tekent met het succesvolle debuut "Miami" voor pure pop met een fikse scheut electronica. De opvolger verschijnt in april van 2007 onder de titel 'Stars On The Wall' op het Berlijnse Morr Music label. Binnenkort komt er een nieuwe plaat die nog steeds dromerige indiepop brengt al mag het deze keer wat meer up tempo. De zeemzoete melodieën op 'Everybody Knows It's Gonna Happen Only Not Tonight' brengen je terug naar je zorgeloze jeugd en laten je achter met een warm, nostalgisch gevoel. De plaat komt uit op 5 februari en de officiële voorstelling doen ze in TRIX op WAO.
website / myspace

SUKILOVE
02u20 - 03u00 - CLUB

Sukilove, de compromisloze muziekgroep rond Pascal Deweze, laat een nieuwe plaat op de wereld los: 'Static Moves'. Dit is het eerste Sukilove album opgenomen in Pascal’s eigen studio, Studio Jezus. Omdat er geen dure studioklok tikte zou je verwachten dat de opnames eindeloos (en nog wat langer) zouden duren met de verplichte massa overdubs, quadrofonische kinderkoren, naar patchoulie ruikende vioolensembles en mediataties bij kaarslicht, als interludia om de focus van de muzikanten op hun innerlijke energie te versterken. Maar... het duurde amper 14 dagen om het gehele album live op te nemen, enkel de stemmen en wat piano's (ok, misschien ook een shaker) werden nadien nog toegevoegd. Het resultaat is een ietwat ruwe en intense verzameling nummers vol knarsende melodieën en bizarre Technicolor dissonantie. Een label hangen aan de groepssound is vanaf nu een onbegonnen taak. In de verte hoorden we reeds ijle stemmen die de krachtterm 'kinderlijk Gothic', 'zeer luide luistermuziek' hanteren, ook 'pop met roestige weerhaken' en onze favoriet: 'homo erotische rock zonder lipstick'.
website / myspace

THE BEAR THAT WASN'T
23u45 - 00u30 - BAR

The Bear That Wasn't is het muzikale alter-ego van singer-songwriter Nils Verresen. Zijn vakkundig gepolijste nummers leunen sterk aan bij de muziek van Great Lake Swimmers, Elliott Smith en Bon Iver. In 2007 wordt hij genomineerd voor de Myspace Award van Focus Knack en op de Rock Rally van 2008 schopt hij het net niet tot in de finale. In 2009 lanceert hij het ambitieuze project '365 dagen' waarmee hij een jaar lang op de fiets, met zijn gitaar op de rug door het land trekt en huiskamerconcerten brengt in ruil voor kost en inwoon. Een eerste plaat kan dus niet lang uitblijven en kijk, in het voorjaar van 2010 komt die er via PIAS met een grondige try-out op We Are O'pen!
website / myspace

YUKO
01u40 - 02u10 - BAR

Yuko is een Gents-Brussels kwartet rond zanger, gitarist en songschrijver Kristof Deneijs. Samen met Karen Willems (drums), Tom Van der Hulst (bas) en Lotte Depuydt (sounds) maakt hij sfeervolle liedjes, soms slechts zweverige fragmentjes, maar altijd met aanstekelijk drumwerk. Even goed laat Yuko piepschuim, zagen, glazen en koffiemolens zingen. Referenties zijn Grizzly Bear, Efterklang, Notwist, Radiohead, Piano Magic en zelfs de vroege dEUS. In de herfst van 2008 brengt de groep zijn eerste album ‘For Times when Ears are Sore’ uit op Debonair, met Wim Maesschalck (Wixel) als producer. Yuko geniet overigens van een uitstekende livereputatie die hen ondermeer op Eurosonic in Groningen, Spot Festival in Denemarken en Pukkelpop in ons eigenste België bracht. In 2010 beloven ze een nieuwe plaat uit te brengen en die komen ze al een keer uittesten op We Are O'pen!
myspace

BALTHAZAR
20u45 - 21u25 - ZAAL

Opgewekte gitaardeuntjes in constante herhaling, zwoele hoge mannenstemmen, dansbare staccato ritmes en opgewekte bliepjes... de Kortrijkenaren van Balthazar weten als geen ander de verleiding van de zaterdagavond af te wisselen met de nonchalance van de zondagochtend. Het vijftal - vier heren en één vrouw - begon vier jaar geleden aan hun avontuur om vervolgens allerlei muziekwedstrijden te winnen (o.a. de publieksprijs op Humo's Rock Rally in 2006) en ongeveer ieder Vlaams dorp op zijn kop te zetten. Met de single 'This is a flirt' scoorden ze eind 2007 zelfs een heuse radiohit. Na een tijdje uit de picture te zijn geweest, wegens hard labeur aan een eerste full-album, kwamen ze eind vorig jaar op de proppen met een nieuwe catchy single: 'Fifteen floors'. Voor het afwerken van de debuutplaat zit Balthazar momenteel in het hoge noorden te Noorwegen. Op 15 maart moet 'Applause' in de winkelrekken liggen en ze hebben ons beloofd zeker op tijd terug te zijn om deze exclusief en in première voor te stellen op 'We Are O'pen'!
website / myspace

TOMMIGUN
21u25 - 22u05 - CLUB

Tommigun is het nieuwe project van Thomas Devos (rumplestitchkin) en Joeri Cnapelinckx (Kawada). Muzikale vrienden zijn onder andere The Black Heart Procession en Scout Niblett. En dat is niet toevallig... Tommigun maakt muziek die de ene keer desolaat maar tegelijk breekbaar mooi is én de andere keer rauw maar ingetogen. Of zoals ze het zelf zeggen: "heartbreakhangover tunes, explosive bursts of anger". Vorig jaar werden ze nog door niemand minder dan Arno persoonlijk uitgekozen om te spelen op het festival 'Theater Aan Zee', waarvoor hij als curator aangesteld was. Met Kaat Arnaert (zang en zus van...), Pim De Wolf (bas) en Matthijs Vanderleen (drum) groeide de band uit tot een vijftal. Hun eerste full-album werd in het voorjaar van 2009 opgenomen in San Diego met rasmuzikanten uit de Californische indie rock scene en Pall Jenkins van The Black Heart Procession als producer (release: 16 april 2010). Net nog op Eurosonic en in april op tour door Europa als support van Daniel Johnston, maar nu dus al te zien op 'We Are O’pen'.
myspace

ECHO BEATTY
20u35 - 21u15 - BAR

Echo Beatty is een van de best bewaarde geheimen van de Belgische indiefolk. Annelies Van Dinter deed het eerst met band, tegenwoordig neemt ze genoegen met een loopstation en haar wondermooi stemgeluid. En die stem is ook Styrofoam niet ontgaan die haar meteen meenam op zijn wereldtournee. Multigetalenteerd als ze is speelt Annelies ook bij Neeka en Deadsets en in TRIX was ze bandcoach tijdens de afgelopen twee edities van Rock 'n Roll Camp For Girls. Hoog tijd dus om eens voluit te genieten van haar eigen werk!
myspace

BED RUGS
20u00 - 20u35 - CLUB

The Porn Bloopers scheren hoge toppen in 2007 en 2008. Als grote overwinnaar van Frappant belanden ze in de finale van de Rock Rally waar de jury gewag maakt van hun muzikaal temperament dat als een ware orkaan rake klappen uitdeelt aan het publiek. Gitarist Stijn Boels wordt even later een lente en een zomer uitgeleend aan Tim Vanhamel voor diens soloproject en ontdekt daar het gegeven strofe en refrein. In een poging om het repertoire van The Porn Bloopers met dit totaal nieuw concept te injecteren groeit het idee om met dezelfde leden een nieuwe band te beginnen. Bed Rugs is geboren en het viertal produceert voortaan melodieuze popmuziek onder invloed van The Beatles, Dr. Dog, Ween, Grandaddy en R. Stevie Moore. De eerste demo is te beluisteren op hun myspace en doet wat ons betreft het allerbeste verhopen. Dé supertip voor 2010?
myspace


WE ARE O'PEN is in samenwerking met: