WE ARE O'PEN

WE ARE O'PEN

A BRAND + MINTZKOV + STARCLUB WEST + CREATURE WITH THE ATOM BRAIN + STYROFOAM + ...
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari breidt muziekcentrum TRIX in Antwerpen uit met een grote concertzaal, het voormalige Hof ter Lo. Vier dat samen met ons en met live concerten van onder andere A Brand, Mintzkov, Jerboa Au Cinema, Motek, The Subs, Stijn, Mauro én... Star Club West! Voor slechts 5 euro per dag of 8 euro voor de twee dagen in voorverkoop kan je aan zeer democratische prijzen mee komen genieten van wat nu al een legendarisch weekend kan worden genoemd!
CLUB
ZAAL
20u00 - 21u30 B & T OOHOOS + THE FLYING H
20u15 - 20u45WCCC
21u45 - 22u25 TER HAAR
21u05 - 21u40 CREATURE WTAB
22u40 - 23u20 IT'S A MUSICAL
22u10 - 23u00 MINTZKOV
0u35 - 1u15
STAR CLUB WEST 23u30 - 0u30 A BRAND


0u45 - 1u45 JERBOA 'AU CINEMA'


doorlopendSTYROFOAM DJ-SETBLACKIE & THE OOHOOS (b)
Club :: 20u00 - 20u45

De zusjes Martha en Loesje Maieu bezingen geheime liefdesdromen, vluchtige verlangens en tijdloze emoties. Hun Oohoos scheppen met grenzeloze verbeelding een ingekleurd kader van blokfluitenloops, zingende zagen en ukeleleblues. Met hun 'eclectic alt-pop' veroverden ze eerder al de 3de plaats op Frappant 2007 en wonnen ze de Lawijtwedstrijd van 2008.
myspaceTHE FLYING HORSEMAN (b)
Club :: 20u45 - 21u30

Met The Flying Horseman brengt zanger-gitarist Bert Dockx bezwerende, bluesy songs met ijle boventonen. In zijn ritualistische countryrock is hij op zoek naar een altaar en een biechtstoel. Hij laat zich sporadisch bijstaan door de engelenzusjes Loesje en Martha van Blackie & the Oohoos.
myspace
WHITE CIRLE CRIME CLUB (b)
Zaal :: 20u15 - 20u45

White Circle Crime Club uit Antwerpen releaste in mei 2008 'Pictures Of Stares', een album dat weer een nieuwe maar logische weg inslaat. De plaat ademt voor de eerste keer van begin tot einde een zelfde sfeer, in tegenstelling tot de meer schizofrene aard van de vorige albums. Live staan ze nog steeds garant voor een explosieve en ondoordringbare set die de toehoorder ademloos doet smeken om meer. White Circle Crime Club tourde reeds in het kielzog van TV on the Radio, Millionaire en The Blood Brothers en staat dit jaar zelfs op SXSW in Texas!
myspace
MOUTIQUE ENSEMBLE feat. Ter Haar & It's A Musical
Club :: 21u45 - 0u40

De enige niet-Belgische vertegenwoordiging op WE ARE O'PEN wordt vertolkt door Moutique Ensemble, een sterke selectie van bands onder Moutique booking agency uit Duitsland. Moutique werkte voorheen al met bands als Death Cab For Cutie, The Arcade Fire, Chikinki en Broken Social Scene en stelt in onze Club Ter Haar (21u45 - 22u25) en It‘s A Musical (22u40 - 23u20). Jonge bands met een uitzonderlijke drang naar experiment. Nice!
CREATURE WITH THE ATOM BRAIN (b)
Zaal :: 21u05 - 21u40

Creature With The Atom Brain is de band rond Aldo Struyf, bekend van Millionaire en recent ook nog op toer met de Mark Lanegan Band. Hun laatste album 'I Am The Golden Gate Bridge' verscheen in 2007 op het Munich label en is een mix van scherpe, explosieve en melodische songs met gastvocalen van Tim Vanhamel en Mark Lanegan. Handlangers zijn niemand minder dan Dave Schroyen (Millionaire en ex-Evil Superstar), Jan Wygers (één van Mauro's Grooms) en Michiel Van Cleuvenbergen (Dead Stop).
myspace
MINTZKOV (b)
Zaal :: 22u10 - 23u00

Mintzkov releaste in maart 2007 het album '360°', het begin van een nieuw sterk verhaal voor de Antwerpse band. 360° werd geproduceerd door Mark Freegard, een Schotse lad die eerder al The Breeders, Manic Street Preachers en The Cranes onder handen mocht nemen. Met deze producer en een pak sterke songs rijgt de Antwerpse Rock Rally winnaar van 2000 de Afrekeningshits aan elkaar. Mintzkov is één van de drie 'Artists In Residence' en komt in TRIX aan de nieuwe plaat sleutelen, het succesverhaal krijgt een vervolg!
myspace
A BRAND (b)
Zaal :: 23u30 - 0u30

A Brand is niet toevallig één van onze drie 'Artists In Residence'. De immens strak spelende 21ste-eeuwse glamrock band komt hier vaker over de vloer dan Bart De Wever in de Quick wordt gesignaleerd! Na hun hitalbum 'Hammerhead' bevestigden de heren in 2008 met 'Judas', een plaat die nog meer knallende rockriffs en pompende dancebeats door elkaar klutst.
myspace
STAR CLUB WEST (b)
Club :: 0u35 - 1u15

Star Club West brengt heerlijk meeslepende 'Antwerpse' indiepop zoals wij die graag horen! Met enige trots kondigen wij dan ook aan dat ze, niet toevallig op WE ARE O'PEN, hun nieuwe plaat (voorzien van de prachtige titel en hitsingle 'We Are Open') komen voorstellen in de Club. Bovendien krijgen de eerste 500 bezoekers op vrijdag én op zaterdag GRATIS de nieuwe plaat in de handen geduwd! Wie zocht er nog een argument om tot hier te komen?
myspace
JERBOA 'AU CINEMA' (b)
Zaal :: 0u45 - 1u45

Vaderlandse sampletrots Jerboa doet het deze keer met twee platendraaiers en een batterij aan samplers en effecten. Dit zij aan zij met VJ TekNar die alles voorziet van een inventieve visualmix. Zoals 'Au Cinema' reeds doet vermoeden, nemen de visuals een centrale plaats in.  'Jerboa doet het licht uit' had dus ook gekund, maar het bekte niet zo goed.
myspace
STYROFOAM DJ-SET (b)
Zaal (foyer) :: doorlopend

Na een handvol releases op het Duitse Morr Music label, tekende de Antwerpse indie-electromuzikant Styrofoam (Arne Van Petegem) eind vorig jaar een wereldwijde deal met het Amerikaanse Nettwerk label. Bij hen verscheen vorig jaar het album "A Thousand Words" waarop je naast een aantal bekende en minder bekende gasten (Jim Adkins van Jimmy Eat World, Josh Rouse) vooral Van Petegem zelf hoort zingen. Op WE ARE O'PEN staat onze internationale held achter de discobar en legt er zijn favoriete muziekselectie op de toonbank!

myspace