WE ARE O'PEN

WE ARE O'PEN

'Quadrofoon Label Night': SHAKING GODSPEED (nl) + CHARLIE JONES' BIG BAND (b) + THE REACTIONARIES (b/nl) + JOSHUA'S SONG (b)
WE ARE O'PEN, natuurlijk ook in 2011! Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 februari brengen we voor het derde jaar op rij al wat hot is in muziekland naar onze Bar, Club én Zaal. Ja, u leest het goed... we voegen er een derde dag aan toe dit jaar: de gratis toegankelijke 'Quadrofoon Label Night'! Tijdens deze showcase-avond stelt het Nederlandse label Quadrofoon graag volgende bands aan u voor: Shaking Godspeed, Charlie Jones' Big Band, Joshua's Song en The Reactionaries. Deze openingsavond van het derde 'We Are O'pen' festival is bovendien volledig gratis toegankelijk!

Het eerder aangekondigde Hooghwater zal niet spelen, en wel hierom:
"Wij, Hooghwater, hebben besloten om onze wegen te laten splitsen... oftewel:
 We stoppen ermee!
 Dank voor alles.
 Wij zien elkander weder!"
Hooghwater, Tilburg, 7 feb 2011
---

TIJDSCHEMA:
19u30: deuren

TRIX Bar:
- 20u15 - 20u50: Joshua's Song
- 21u10 - 21u45: The Reactionaries
- 22u05 - 22u45: Shaking Godspeed
- 23u05 - ??u??: Charlie Jones' Big Band

---

SHAKING GODSPEED
22u05 - 22u45 - Bar

Openend met een nummer dat zo op één van de Grinderman-platen had kunnen staan, is de toon van 'Awe' - het vorig jaar verschenen debuut van Shaking Godspeed - meteen gezet. Tien maal onvervalste recht voor de raap bluesrock met een likje soul en heel veel passie presenteert deze Nederlandse band hierop. Denk aan een goed afgestelde mix tussen Derek and The Dominos, The Jon Spencer Blues Explosion en een slideguitar met de absurditeit van een Captain Beefheart. Werkt live bovendien behoorlijk op de dansspieren!
website / MySpace

CHARLIE JONES' BIG BAND
23u05 - ??u?? - Bar

Charlie Jones' Big Band is prima te plaatsen tussen Morphine en Tom Waits, maar kent duidelijk ook invloeden uit de Delta Blues. Achter de band zitten twee Belgen: Jan Verstraeten en Joris De Bock. De eerste verzorgt de lead vocalen en gitaar- en pianopartijen, de ander rammelt er lekker op los en heeft vocaal ook zijn inbreng. Vorig jaar haalden ze nog vlot de halve finale van Humo's Rock Rally. De jury hoorde er van de band drie totaal verschillende dingen (een folksong op ukelele, een bluesrocker en 'nog iets') en was naar eigen zeggen drie keer redelijk opgetogen.
vi.be / MySpace

THE REACTIONARIES
21u10 - 21u45 - Bar

Deze Belgisch-Nederlandse band omschrijft zich zelf graag als 'de Rolling Stones op speed' en wie zijn wij om dit tegen te spreken? De groepsleden kennen elkaar al lang aangezien ze jaren in dezelfde punk/hardcore scene vertoefden. Als jonge gasten werden ze aangetrokken door energieke muziek en die konden ze kwijt in groepen als Deadstop en Justice. Maar de hardcore dagen liggen al lang achter hen en nu brengen ze dus rauwe rock 'n roll. Eerder reeds in TRIX in het voorprogramma van Monotonix.
blog / MySpace

JOSHUA'S SONG
20u15 - 20u50 - Bar

Joshua's Song
speelt vanavond een heuse thuismatch. De relatief nieuwe Antwerpse band
brengt een soort powerrock overgoten met een ferme scheut stonersaus.
Sinds oktober vorig jaar hebben de heren hun eerste EP uit: 'JURT'.
Naar eigen zeggen voer voor fans van: "Belgium, Post Hardcore, Vlaamse
Frites, Lekkere Wijven, Into Another, Haribo, Jimmy Gestapo &
Lavalampen!" Beetje eigenzinnig dus. Maar daar houden we net van!
vi.be

---

Op het programma staan op vrijdag en zaterdag verder reeds Belgische toppers zoals Broken Glass Heroes, A Brand, Flying Horseman, Blackie & The Oohoos, Radical Slave en Motek, maar tevens ook de Amerikaanse band Paramount Styles met Scott McCloud (ex-Girls Against Boys) als frontman. Voor slechts €15 per dag of €25 voor de twee (in vvk) krijg je opnieuw een mooie greep van gevestigde waarden en nieuw aanstormend talent. En deze keer dus niet meer alleen van eigen bodem. Wederom niet te missen dus!