De Brouwerij / artistieke ruimte

De Brouwerij / artistieke ruimte

Trix en Studio Start openen nieuw proefproject in een oude brouwerij als werkplek voor artiesten

Trix leeft voor muziek. Voor muzikanten, voor de stad en voor de liefde van ons publiek. Daarom starten we een nieuw project: De Brouwerij. Een proefplek en artistieke ruimte voor muzikanten en artiesten in de voormalige stoombierbrouwerij De Ridder in Deurne. 

De gebouwen op de brouwerijsite van voormalige brouwerij De Ridder in Deurne kregen eind 2020 een nieuwe eigenaar, die vervolgens de opdracht van de stad kreeg een meerwaarde te creëren voor de buurt. In samenwerking met Trix en Studio Start openen ze nu De Brouwerij, een centrale werkplek voor artiesten en een antwoord op extra ruimte voor creatie en ontwikkeling door jonge makers.

 

De Brouwerij wordt een lab om te experimenteren voor zo’n negen verschillende makers, waar ze kunnen brouwen, ideeën kunnen laten gisten, fouten mogen maken en zo veel meer. 

Deze artiesten bezetten als eerste De Brouwerij:

High Hi
De Belgische alternatieve popband High Hi speelt sinds 2014 een mix van eighties indiemuziek met een hedendaagse twist. De Leuvenaren weten zeer goed waar ze mee bezig zijn, het succesvol combineren van new wave, poprock en shoegaze. Hun nieuwste meesterwerkje kreeg als titel Firepool en bestaat hierdoor volledig uit van die zomerse good vibe-liedjes die je go-to indieafspeellijst perfect aanvullen.

Abel Ghekiere
Abel Ghekiere maakt slaapkamermuziek recht uit het hart en zacht voor de ziel. Zijn unieke sound komt voort uit het samenvoegen van moderne jazz, traditionele folk en field recordings. Door klassieke arrangementen en een filmische benadering van compositie, vertelt Ghekiere een verhaal over verdriet en de zoektocht naar troost.

Annelies Van Dinter
Op het kruispunt van alternatieve indiepop en -rock bracht Annelies Van Dinter (Echo Beatty), na haar dienst als muzikant in andere bands (Trixie Whitley, Mauro Pawlowski, The Black Heart Rebellion, Bed Rugs), in 2019 de EP ‘Ode To The Attempt’ uit. In vier bezwerende songs bouwt ze een eigen universum, buitenaards en beklijvend, en schrijft ze de breuk van haar relatie van zich af. 

The Calicos
Grote namen als Wilco, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos beschikken ondanks hun nog jeugdige leeftijd al over het metier om uit die rijke invloeden een zeer eigen sound te puren. Ze wonnen in 2018 Humo’s Rock Rally en brachten in mei 2021 The Soft Landing uit bij Mayway Records, met daarop 9 diverse songs die het spectrum tussen americana en indierock bestrijken en samen een homogene, warme plaat vormen.

Sietse van Meltheads
Met Meltheads maakt Sietse Willems een combinatie van garagerock en surfpunk geserveerd met een eitje en een biertje. In De Brouwerij werkt hij solo. Hiernaast heeft hij ook een label Boldie en Boldie Records waarmee hij focust op DIY-cultuur en cassette releases.

Aarde aan Daan
Daan Hafkamp gaat met Aarde Aan Daan op expeditie door de Nederlandse taal en verpakt het in dromerige, poëtische en kleurrijke indiepop, de Sufjan Stevens of Spinvis van bij ons, tussen literatuur, droompop en experiment.

Simon Mitxelena
Rond z’n zestiende rolde hij via vrienden de hiphop in, en wat later stond hij mee aan de basis van de Antwerpse rapkliek Roedel. Maar een rapper vol coole praat over hard zijn op de straat is hij nooit geweest. Net zoals bij J Dilla – één van Simon’s grote helden – was de liefde voor de muziek en het experiment altijd groter dan de drang om gezien te worden. Maar de ritmische taal, die draagt hij mee in het hart, voor het leven. En intussen schrijft de 26-jarige student kleinkunst in zijn niemandsland nog steeds graag liefdesverdrietliedjes.

de.ploeg
Het jonge theatergezelschap de.ploeg van spelers Taeke Nicolaï, Vincent Van Sande & Danny Bouman, muzikant Zino Moons en schrijver Matthias Hellemans maakte inmiddels 3 succesvolle producties: hun debuut 'Het is niet elke dag dat we nodig zijn' en daarna 'Koningskloote' en in 2020 'kop'eraf'.

Blue Viola
Blue Viola wil sferen creëren en verhalen vertellen. Verhalen over verleiding en het toegeven eraan. Over erotische waanbeelden, obscene dromen en nachtmerries. Over de adoratie van zowel de Muze als de Femme Fatale. Verteld door dreigende, repetitieve drums en baslijnen, flirterige synths en een nerveus gitaar- en pianospel. Opgezweept door de meeslepende, opdringerige zang van Evert Vanheertum. Denk Nick Cave & the Bad Seeds, Serge Gainsbourg, Tom Waits, Lee Hazelwood…