MYSTIC KIDS / Community

MYSTIC KIDS / Community

Met Mystic Kids daagden we jonge makers uit om te blijven creëren. Want dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. Onze coaches vuren een pittige challenge op je af en staan klaar met feedback en tips. Ze bekronen hun favoriet per discipline met maar liefst €1000, die je kan investeren in een toekomstig project. Of je je nu eerder vindt in songwriting, beatmaking, rappen of artwork.  

Het resultaat is niet eens het belangrijkste: hopelijk wordt Mystic Kids een community die elkaar vindt, begrijpt en beïnvloedt. Je inzending krijgt daarenboven een plek op deze website waar je anderen kan blijven inspireren. Hulp nodig onderweg? De coaches staan klaar voor je! Je kan een online feedbacksessie inboeken of eentje in real life in Trix.

Meer dan 50 creatieve makers stuurden in 2020 een inzending in. Bekijk alle inzendingen en ontdek de winnaars op mystickids.be. In het najaar van 2021 lanceerden we een tweede editie.

De inspiratie voor Mystic Kids is gegroeid uit het gelijknamige kunstwerk van Anne-Mie Van Kerckhove (AMVK) dat je kan bewonderen in Trix. Mystic Kids is een lichtwand met computerprint die als een spiegel focust op de transcenderende ontdekkingstocht van elke jonge mens, doorheen het positieve en het negatieve. Langsheen de zwarte gaten van de ogen, waar alles ingaat en ook terug uitkomt, wordt een veelkleurige wereld opgebouwd van mysterieuze verten, grootstad en melancholie, maar vooral met beloften van creativiteit, intensiteit, vriendschap en groepsgevoel.