MYSTIC KIDS / Community

MYSTIC KIDS / Community

Met Mystic Kids dagen we jonge makers uit om te blijven creëren. Want dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. Onze coaches vuren een pittige challenge op ze af en staan klaar met feedback en tips. Ze bekronen hun favoriet per discipline met maar liefst €1000, die de maker kan investeren in een toekomstig project. Of ze zich nu eerder vinden in songwriting, beatmaking, rappen, fotografie, video of artwork.  

Het resultaat is niet eens het belangrijkste: hopelijk wordt Mystic Kids een community die elkaar vindt, begrijpt en beïnvloedt. De inzendingen krijgen daarenboven een plek op deze website waar ze anderen kunnen blijven inspireren. Hulp nodig onderweg? De coaches staan klaar met persoonlijke feedbacksessies!

Meer dan 300 creatieve makers schreven zich de afgelopen jaren al in voor Mystic Kids. Bekijk alle inzendingen en ontdek de winnaars op mystickids.be. In het najaar van 2022 lanceren we een derde editie.

De inspiratie voor Mystic Kids is gegroeid uit het gelijknamige kunstwerk van Anne-Mie Van Kerckhove (AMVK) dat je kan bewonderen in Trix. Mystic Kids is een lichtwand met computerprint die als een spiegel focust op de transcenderende ontdekkingstocht van elke jonge mens, doorheen het positieve en het negatieve. Langsheen de zwarte gaten van de ogen, waar alles ingaat en ook terug uitkomt, wordt een veelkleurige wereld opgebouwd van mysterieuze verten, grootstad en melancholie, maar vooral met beloften van creativiteit, intensiteit, vriendschap en groepsgevoel.